
Σε
έρευνες που έγιναν στην Αμερική, αποδείχτηκε πως τα παρακάτω τρόφιμα
είναι τα περισσότερο επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό... 1. ΑυγάΠερισσότεροι από 140.000 Αμερικανοί μολύνονται κάθε χρόνο από τα βακτήρια της
σαλμονέλας, επειδή καταναλώνουν αυγά. Πρέπει πάντοτε να πλένετε τα αυγά, γιατί το κέλυφός τους είναι βρόμικο από τα απόβλητα των ζώων.2. ΛαχανικάΤα πράσινα λαχανικά είναι μια σημαντικότατη πηγή ασθενειών, αφού
θεωρούνται ένοχα για σαλμονέλα, E. Coli και λοιμώξεις από βακτήρια.
Πλύντε τα πολύ καλά, ακόμα και με ξίδι.3. ΦρούταΤα φρούτα
που έχουν εξωτερικό φλοιό, όπως ένα πεπόνι ή ένα πορτοκάλι, πρέπει να
πλένονται καλά πριν τα κόψετε, έτσι ώστε το μαχαίρι να μη μεταφέρει τα
μικρόβια στο εσωτερικό του.4. ΨάριΠροσοχή – χαλάνε πολύ
εύκολα μέσα στα καφάσια των ιχθυοπωλείων ή ακόμη και στο ψυγείο σας.
Παράλληλα, αρκετά ψάρια είναι ύποπτα για υψηλά επίπεδα υδραργύρου, όπως
αυτά που έχουν αλιευτεί στα ανοικτά των ακτών π.χ. του Τέξας.5. ΚρέαςΌλοι θυμούνται το σάλο που δημιουργήθηκε με τα νοθευμένα κρέατα στην Ευρώπη. Να αγοράζετε πάντοτε από προμηθευτές που γνωρίζετε και να βάζετε τα
κρέατα κατευθείαν στην κατάψυξη.6. Ξηροί καρποίΠρόσφατα
αρκετές συσκευασίες ηλιόσπορων που διανεμήθηκαν σε εννέα κράτη κρίθηκαν
ύποπτες για τη γνωστή και ως «μόλυνση λιστέρια», στην οποία τα μικρόβια
δεν εξαφανίστηκαν μετά το ψήσιμο.mpesvges.blogspot.gr
Via
είναι τα περισσότερο επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό... 1. ΑυγάΠερισσότεροι από 140.000 Αμερικανοί μολύνονται κάθε χρόνο από τα βακτήρια της
σαλμονέλας, επειδή καταναλώνουν αυγά. Πρέπει πάντοτε να πλένετε τα αυγά, γιατί το κέλυφός τους είναι βρόμικο από τα απόβλητα των ζώων.2. ΛαχανικάΤα πράσινα λαχανικά είναι μια σημαντικότατη πηγή ασθενειών, αφού
θεωρούνται ένοχα για σαλμονέλα, E. Coli και λοιμώξεις από βακτήρια.
Πλύντε τα πολύ καλά, ακόμα και με ξίδι.3. ΦρούταΤα φρούτα
που έχουν εξωτερικό φλοιό, όπως ένα πεπόνι ή ένα πορτοκάλι, πρέπει να
πλένονται καλά πριν τα κόψετε, έτσι ώστε το μαχαίρι να μη μεταφέρει τα
μικρόβια στο εσωτερικό του.4. ΨάριΠροσοχή – χαλάνε πολύ
εύκολα μέσα στα καφάσια των ιχθυοπωλείων ή ακόμη και στο ψυγείο σας.
Παράλληλα, αρκετά ψάρια είναι ύποπτα για υψηλά επίπεδα υδραργύρου, όπως
αυτά που έχουν αλιευτεί στα ανοικτά των ακτών π.χ. του Τέξας.5. ΚρέαςΌλοι θυμούνται το σάλο που δημιουργήθηκε με τα νοθευμένα κρέατα στην Ευρώπη. Να αγοράζετε πάντοτε από προμηθευτές που γνωρίζετε και να βάζετε τα
κρέατα κατευθείαν στην κατάψυξη.6. Ξηροί καρποίΠρόσφατα
αρκετές συσκευασίες ηλιόσπορων που διανεμήθηκαν σε εννέα κράτη κρίθηκαν
ύποπτες για τη γνωστή και ως «μόλυνση λιστέρια», στην οποία τα μικρόβια
δεν εξαφανίστηκαν μετά το ψήσιμο.mpesvges.blogspot.gr
Via