Δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να στεγνώνετε τα ρούχα στο καλοριφέρ!

Πολλοί από εμάς αφήνουμε τα πλυμένα ρούχα μας να στεγνώσουν μέσα στο σπίτι και ειδικά επάνω στο καλοριφέρ.

Ωστόσο

μια νέα έρευνα από το Εθνικό Κέντρο Ασπεργίλλωσης στο Μάντσεστερ, τονίζει ότι η συνήθεια αυτή μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία των ατόμων που ζουν στο σπίτι. Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Ντέιβιντ Ντέννινγκ, το στέγνωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι θέτει σε κίνδυνο την υγεία ατόμων με ήδη αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή σοβαρό άσθμα. Ο λόγος είναι ότι τα ρούχα, όταν στεγνώνουν πάνω σε θερμαντικά σώματα, αυξάνουν τα επίπεδα υγρασίας στον χώρο κατά 30%, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας. Μια μπουγάδα βρεγμένων ρούχων περιέχει σχεδόν δύο λίτρα νερό, το οποίο εκλύεται στην ατμόσφαιρα κατά το στέγνωμα. Οι περισσότεροι εξ ημών, είτε έχουμε ανοσία στους μύκητες που αναπτύσσονται σε συνθήκες υγρασίας, είτε το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ικανό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις», εξηγεί ο Δρ Ντέννινγκ.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους επιστήμονες έχει να κάνει με τον μύκητα της ασπεργίλλωσης, ο οποίος είναι ικανός να προκαλέσει λοιμώξεις στους πνεύμονες. «Στους πάσχοντες από άσθμα ο μύκητας της ασπεργίλλωσης μπορεί να προκαλέσει βήχα και συριγμό, ενώ σε άτομα με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, οι πάσχοντες από AIDS και τα άτομα που έχουν αυτό-άνοσα νοσήματα, κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν ασπεργίλλωση», διευκρινίζει ο Ντέννινγκ.

Οι ασθενείς που προσβάλλονται από τον συγκεκριμένο μύκητα εμφανίζουν βήχα, πλευρωδυνία, πυρετό, δύσπνοια και ταχύπνοια.

Ο ίδιος συμβουλεύει, λοιπόν, να στεγνώνετε τα ρούχα μόνο σε ανοιχτό χώρο, αν δεν έχετε ειδικό στεγνωτήριο. Κι αν είναι απολύτως απαραίτητο το στέγνωμα να γίνεται μέσα στο σπίτι, τουλάχιστον μην τα αφήνετε στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι, και πάντα να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα.

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus