Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η ασθένεια από την οποία πάσχει η Αέλια, η μικρή κορούλα του Κρατερού Κατσούλη και της Κατερίνας Καραβάτου, είναι η μυοσίτιδα...
Μυοσίτιδα σημαίνει φλεγμονή των μυών που χρησιμοποιεί το άτομο για να μετακινεί με κάθε τρόπο το σώμα του. Συνήθως προκαλείται από κάποιον τραυματισμό, μόλυνση, ή αυτοάνοση ασθένεια. Υπάρχουν δύο γνωστά και διαδεδομένα είδη μυοσίτιδας: η πολυμυοσίτιδα και η δερματομυοσίτιδα.
Η πολυμυοσίτιδα προκαλεί μυϊκή αδυναμία, συνήθως στους μυς που βρίσκονται πιο κοντά στον κορμό του σώματος. Η δερματομυοσίτιδα προκαλεί μυϊκή αδυναμία, συν ένα δερματικό εξάνθημα.
Μυοσίτιδα: Άλλα συμπτώματα
Κόπωση μετά από περπάτημα ή μετά από ορθοστασία
Το άτομο μπορεί να παραπατά ή να πέφτει όταν βαδίζει
Δυσκολία στην κατάποση ή την αναπνοή
Δεν υπάρχει θεραπεία για την μυοσίτιδα, αλλά υπάρχουν αγωγές που μειώνουν τα συμπτώματα. Η πολυμυοσίτιδα και η δερματομυοσίτιδα αντιμετωπίζονται αρχικά με φαρμακευτική αγωγή κορτικοστεροειδών ουσιών. Άλλες επιλογές αντιμετώπισης περιλαμβάνουν φυσικοθεραπεία, άσκηση, θεραπεία θερμότητας, βοηθητικές συσκευές και ξεκούραση.
Πολυμυοσίτιδα
Είναι μια ασυνήθιστη φλεγμονώδης ασθένεια που προκαλεί μυϊκή αδυναμία η οποία επηρεάζει και τις δύο πλευρές του σώματός σας. Είναι πάθηση που επιφέρει δυσκολίες σε ένα άτομο να ανέβει σκάλες, να σηκωθεί από καθιστή θέση, να ανυψώσει αντικείμενα ή να φτάσει με τα χέρια αντικείμενα που βρίσκοτναι ψηλά, πάνω από το κεφάλι του.
Η πολυμυοσίτιδα πιο συχνά επηρεάζει τους ενήλικες που είναι στα 30, τα 40 ή τα 50 τους χρόνια. Οι γυναίκες προσβάλλονται συχνότερα από τους άνδρες. Τα σημάδια και τα συμπτώματα της πολυμυοσίτιδας συνήθως αναπτύσσονται σταδιακά, σε διάστημα εβδομάδων ή μηνών.
Η μυϊκή αδυναμία που σχετίζεται με πολυμυοσίτιδα περιλαμβάνει τους μυς που βρίσκονται πλησιέστερα στον κορμό του σώματος, όπως στα ισχία, στους μηρούς, στους ώμους, στους βραχίονες και στον λαιμό. Η αδυναμία αυτή επηρεάζει τόσο την αριστερή, όσο και τη δεξιά πλευρά του σώματος και τείνει να επιδεινώνεται σταδιακά.
Αν και δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την πολυμυοσίτιδα, η αντιμετώπισή της εστιάζεται σε φαρμακευτικές αγωγές που μειώνουν τα συμπτώματα, καθώς και σε φυσικοθεραπείες για την βελτίωση της μυϊκής δύναμης και κινητικότητας.
Δερματομυοσίτιδα
Δερματομυοσίτιδα είναι μια ασυνήθιστη φλεγμονώδης νόσος που χαρακτηρίζεται από μυϊκή αδυναμία μαζί με ένα χαρακτηριστικό δερματικό εξάνθημα.
Η δερματομυοσίτιδα επηρεάζει ενήλικες και παιδιά. Στους ενήλικες, η δερματομυοσίτιδα εμφανίζεται συνήθως μετά το 40ό έτος ηλικίας έως τα 65 περίπου χρόνια. Στα παιδιά, η νόσος εμφανίζεται πιο συχνά μεταξύ 5 και 15 ετών. Η δερματομυοσίτιδα επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες από τους άνδρες.
Τα πιο κοινά συμπτώματα της δερματομυοσίτιδας περιλαμβάνουν:
Αλλαγές στο δέρμα. Αναπτύσσεται ένα εξάνθημα που έχει βιολετί ή σκούρο κόκκινο χρώμα, συνήθως στο πρόσωπο και στα βλέφαρα και σε περιοχές γύρω από τα νύχια, τις αρθρώσεις, τους αγκώνες, τα γόνατα, το στήθος και την πλάτη. Το εξάνθημα, το οποίο μπορεί να είναι ανομοιογενές με μπλε-μωβ δυσχρωμίες, είναι συχνά το πρώτο σημάδι της δερματομυοσίτιδας.
Μυϊκή αδυναμία. Προοδευτική μυϊκή αδυναμία που επηρεάζει τους μυς που βρίσκονται πλησιέστερα στον κορμό, όπως αυτούς στους γοφούς, τους μηρούς, τους ώμους, τα μπράτσα και τον λαιμό. Η αδυναμία επηρεάζει τόσο την αριστερή και δεξιά πλευρά του σώματος και τείνει να επιδεινώνετε σταδιακά.
Δεν υπάρχει θεραπεία για τη δερματομυοσίτιδα, αλλά χαρακτηρίζεται από περιόδους ύφεσης (όταν τα συμπτώματα μειώνονται αυθόρμητα). Η αντιμετώπιση με φάρμακα μπορεί να καθαρίσει το δερματικό εξάνθημα και να βοηθήσει το άτομο να ανακτήσει την μυϊκή του δύναμη και τη κινητικότητα.
Via
Via
agoraomorfias.blogspot.gr
Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα αντιγηραντικές κρέμες ματιών
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια κρίση τώρα που είμαι άνεργος ;
Για να μάθεις τις απαντήσεις πάτησε τώρα ΕΔΩ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου