Ιδιότητες της λεβάντας: -Χαλαρώστε και εpωτευτείτε την… - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Ιδιότητες της λεβάντας: -Χαλαρώστε και εpωτευτείτε την…

της Μαρίνας Λυμπεροπούλου

Αν ως τώρα δεν γνωρίζατε τις ιδιότητες της λεβάντας, πλέον δεν έχετε καμία δικαιολογία.

Στη Μεσόγειο η λεβάντα χρησιμοποιούνταν για περισσότερα από 2.500 χρόνια, αφού οι θεραπευτικές της ιδιότητες την κατέτασσαν στα 20 πιο σημαντικά βότανα.

Οι Αιγύπτιοι, οι Φοίνικες και πολλοί αραβικοί λαοί, χρησιμοποιούσαν τη λεβάντα στην ταρίχευση, στα καλλυντικά έλαια, σε αρωματικές αλοιφές και σε πολλά γιατροσόφια.

Στην αρχαία Ελλάδα αναφέρεται από τον Διοσκουρίδη και τον Γαληνό, γνωστούς γιατρούς της εποχής. Οι Έλληνες ανακάλυψαν πριν από όλους ότι όταν τα άνθη της λεβάντας καούν, ο καπνός που απελευθερώνεται είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικός, ενώ οι Ρωμαίοι αρωμάτιζαν τα νερά των λουτρών τους με έλαια λεβάντας.

Το Μπλε Χρυσάφι όπως ονομάζεται, είχε τότε μεγάλη αξία που ισοδυναμούσε με το μισθό ενός εργάτη, αφού οι εντομοαπωθητικές, οι χαλαρωτικές και οι αρωματικές του δράσεις προσέθεσαν μεγάλη αξία στο βότανο.

Και στο Χριστιανισμό υπάρχει εκτενής αναφορά στη λεβάντα. Η Παναγία στις Γραφές, άπλωσε τα ρούχα του Ιησού σε ένα θάμνο για να στεγνώσουν και τότε ο θάμνος απέκτησε υπέροχο άρωμα ενώ στο Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον, η Μαρία Μαγδαληνή έχρισε τα πόδια του Ιησού με αλοιφή από λεβάντα.

Εκτός από τις ιστορικές αναφορές της, η λεβάντα θεωρείται μέχρι και σήμερα ιερό φυτό που προσφέρει προστασία από το κακό, παράλληλα προσφέρει υπέροχο άρωμα και αν πάσχετε από ημικρανίες μπορείτε να αναμείξετε ginή brandyμε λεβάντα και να απολάυσετε ένα εξαιρετικό αφέψημα.

Από το Λονδίνο και τη Γαλλία, τη Βασσίλισα Ελισσάβετ και τον Λουδοβίκο XIV, η λεβάντα παντού αναφέρεται ως το αγαπημένο ιερό φυτό που προστάτευε από θανατηφόρες ασθένειες και λοιμώξεις, ενώ έχει αντιβακτηριδιακές δράσεις, γυαλίζει τέλεια τα έπιπλα και παράλληλα αρωματίζει, ηρεμεί και έχει καταπραυντικές ιδιότητες.

Βάλτε τη λεβάντα στη ζωή σας

Αν πάσχετε από υπερκινητικότητα, αν έχετε αϋπνίες ή αν συχνά έχετε φούσκωμα στο στομάχι, αν παιδεύεστε με μυκητιάσεις ή διάφορα βακτήρια, αν δυσκολεύεστε να ερωτευτείτε και πάλι το ταίρι σας, τότε γεμίστε το σπίτι σας με το μπλε χρυσάφι και θα αλλάξει η ζωή σας, αφού το άρωμα της έχει αξιολογηθεί ακόμα και ως διεγερτικό. Πηγή

Via

..

Share on Google Plus