Καυτερό λάδι ειδικό για πόνους μυϊκούς, ρευματισμούς, ψύξεις, κρυώματα κ.α.
Είναι πολύ καλό, δοκιμασμένο, και περνάει τον πόνο αρκετά γρήγορα με ένα μασάζ.
Διάρκεια ζωής ενάμιση χρόνος και ίσως παραπάνω, που σημαίνει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την τελευταία σταγόνα, ενώ αξίζει ο κόπος συγκέντρωσης τόσων υλικών, που βέβαια τα πιο πολλά, περισσεύουν σε κάθε κουζίνα, γλαστράκι ή κήπο.
Υλικά: 1 λίτρο παρθένο ελαιόλαδο 15 καυτερές πιπεριές τσίλι αποξηραμένες 2 ξύλα κανέλα 7 άνθη κανέλας 1 πρέζα μαραθόσπορο 1 πρέζα μπαχάρι 1 πρέζα μαύρο πιπέρι 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι γλυκό 6 γαρίφαλα 4 κεδρόμηλα 1 πρέζα σπόρους άγριο κύμινο 1 μοσχοκάρυδο 5 με 6 κάρδαμα λίγο τριμμένο τζίντζερ 2 με 3 κλαράκια θυμάρι 1 κλωνάρι δενδρολίβανο 1 ματσάκι βασιλικό 1 μικρό ματσάκι φασκόμηλο 1 ματσάκι λεβάντα Παρασκευή:
Χτυπάμε όλα τα υλικά -εκτός από το ελαιόλαδο- σε γουδί, τα βάζουμε ύστερα σε ένα βάζο και ρίχνουμε από πάνω τους το λάδι.
Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα περίπου ανακινώντας το καθημερινά.
Όταν περάσει ο μήνας σουρώνουμε το μείγμα με ένα τουλπάνι, στύβουμε καλά μέσα στο λάδι, κρατάμε το λάδι και πετάμε τα υπόλοιπα.
Το λάδι το βάζουμε σε καθαρό σκούρο μπουκάλι με την ετικέτα «Λάδι για μυϊκούς πόνους» και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Οι πιπεριές τσίλι περιέχουν την περίφημη ουσία καψαϊκίνη την οποία συναντάμε και σε θερμαντικά έμπλαστρα με ισχυρή δράση σε προβλήματα του αυχένα και της πλάτης.
Το λάδι μας θα έχει εξαιρετική απόδοση και σε αθλητές, αντί της χρήσης θερμαντικών αλοιφών.
Πηγή
Via
Είναι πολύ καλό, δοκιμασμένο, και περνάει τον πόνο αρκετά γρήγορα με ένα μασάζ.
Διάρκεια ζωής ενάμιση χρόνος και ίσως παραπάνω, που σημαίνει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την τελευταία σταγόνα, ενώ αξίζει ο κόπος συγκέντρωσης τόσων υλικών, που βέβαια τα πιο πολλά, περισσεύουν σε κάθε κουζίνα, γλαστράκι ή κήπο.
Υλικά: 1 λίτρο παρθένο ελαιόλαδο 15 καυτερές πιπεριές τσίλι αποξηραμένες 2 ξύλα κανέλα 7 άνθη κανέλας 1 πρέζα μαραθόσπορο 1 πρέζα μπαχάρι 1 πρέζα μαύρο πιπέρι 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι γλυκό 6 γαρίφαλα 4 κεδρόμηλα 1 πρέζα σπόρους άγριο κύμινο 1 μοσχοκάρυδο 5 με 6 κάρδαμα λίγο τριμμένο τζίντζερ 2 με 3 κλαράκια θυμάρι 1 κλωνάρι δενδρολίβανο 1 ματσάκι βασιλικό 1 μικρό ματσάκι φασκόμηλο 1 ματσάκι λεβάντα Παρασκευή:
Χτυπάμε όλα τα υλικά -εκτός από το ελαιόλαδο- σε γουδί, τα βάζουμε ύστερα σε ένα βάζο και ρίχνουμε από πάνω τους το λάδι.
Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα περίπου ανακινώντας το καθημερινά.
Όταν περάσει ο μήνας σουρώνουμε το μείγμα με ένα τουλπάνι, στύβουμε καλά μέσα στο λάδι, κρατάμε το λάδι και πετάμε τα υπόλοιπα.
Το λάδι το βάζουμε σε καθαρό σκούρο μπουκάλι με την ετικέτα «Λάδι για μυϊκούς πόνους» και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Οι πιπεριές τσίλι περιέχουν την περίφημη ουσία καψαϊκίνη την οποία συναντάμε και σε θερμαντικά έμπλαστρα με ισχυρή δράση σε προβλήματα του αυχένα και της πλάτης.
Το λάδι μας θα έχει εξαιρετική απόδοση και σε αθλητές, αντί της χρήσης θερμαντικών αλοιφών.
Πηγή
Via
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου