Πως θα καταλάβετε τους ναρκισσιστές - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Πως θα καταλάβετε τους ναρκισσιστές

Συνήθως είναι όμορφοι και εντυπωσιακοί. Γνωρίζουν ότι η εξωτερική τους εμφάνιση ξεχωρίζει και το δείχνουν.

Η ναρκισσιστική προσωπικότητα, έχει γίνει αντικείμενο πολλών ερευνών από ψυχολόγους και ψυχιάτρους και το βασικό χαρακτηριστικό είναι η έντονη αίσθηση μεγαλείου που έχουν.

Οι ναρκισσιστές είναι άτομα εγωκεντρικά, επιδειξιομανείς, ενώ έχουν μία αλαζονεία και υπεροψία όταν μιλούν στους άλλους. Επιδιώκουν το θαυμασμό και δε δίνουν μεγάλη σημασία στα συναισθήματα, ούτε καν τα δικά τους.

Γενικώς, οι ψυχολόγοι δεν μιλούν με καλά λόγια για τους ναρκισσιστές. Στα ψυχιατρικά βιβλία, δίπλα στον όρο ναρκισσισμός θα διαβάσουμε ότι τα ναρκισσιστικά άτομα υποτιμούν και περιφρονούν τους άλλους και περιμένουν ιδιαίτερη μεταχείριση γιατί νομίζουν ότι ξεχωρίζουν. Μάλιστα, στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή επιλέγουν να έχουν δίπλα τους ανθρώπους που θα τους κολακεύουν και θα τους κάνουν όλα τα χατήρια.

Μάλιστα, οι ναρκισσιστές δεν μπορούν και εύκολα να αντιληφθούν το πρόβλημά τους γιατί δεν έχουν μια ρεαλιστική εικόνα και γι αυτό το λόγο η ψυχοθεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολη υπόθεση, λόγω έλλειψης συνεργασίας.

Ωστόσο, οι ναρκισσιστές νιώθουν έντονη μοναξιά και κενό, στο πλαίσιο της συνεχούς αναζήτησης της μοναδικότητάς τους.

Πηγή

Via
Share on Google Plus