Πως γίνεται η ψυχοθεραπεία - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Πως γίνεται η ψυχοθεραπεία


Υπάρχουν πολλοί τύποι ψυχοθεραπείας. Καί πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους. Η ψυχοθεραπεία γίνεται μέσω του λόγου. Στην ψυχαναλυτικού τύπου ψυχοθεραπεία την οποία εφαρμόζω στο γραφείο μου καί η οποία έχει τα καλύτερα αποτελέσματα ο θεραπευτής ακούει προσεκτικά τους συνειρμούς του θεραπευόμενου καί με βάση την εκπαίδευσή του τους συνδέει με τις επιθυμίες, τα ολισθήματα της γλώσσας, τα όνειρα και τις φαντασιώσεις του. Αυτή η διαδικασία φέρνει στην επιφάνεια ασυνείδητο υλικό το οποίο είναι πολύτιμο για την...
θεραπεία. Μόλις ο θεραπευόμενος αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι η σχέση μεταξύ όλων των παραπάνω έχει συγκεκριμένα νοήματα, τότε ξεκινάει η ουσιαστική δουλειά.
Το ασυνείδητο υλικό
Το ασυνείδητο υλικό στη συνέχεια συνδέεται ακόμα καλύτερα με το συναίσθημα το οποίο κυκλοφορούσε ελεύθερα στον ψυχικό μηχανισμό καί δημιουργούσε άγχος καί συμπτωματολογία. Η σύνδεση αυτή είναι δείκτης θεραπευτικής προόδου καί σημαίνει ότι το άτομο είναι έτοιμο να αρχίσει να έρχεται σε επαφή καί γνωριμία με τον εαυτό του.
Η Απώθηση
Όλοι οι άνθρωποι απωθούμε στην παιδική μας ηλικία πράγματα ενοχλητικά, δυσάρεστα καί πράγματα που φέρνουν ένταση. Αυτά τα απωθημένα στοιχεία αποτελούν καί τις αιτίες για την ενήλικη συμπτωματολογία. Για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικής έντασης καί ποιότητας αν καί ουσιαστικά το είδος των απωθήσεων είναι κοινό για όλους τους ανθρώπους. Ας μην ξεχνάμε όμως την ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου η οποία είναι μοναδική καθώς καί το περιβάλλον στο οποίο γεννιέται μεγαλώνει καί ενηλικιώνεται ο κάθε άνθρωπος είναι καί αυτό διαφορετικό.
Ψυχολογικοί Μηχανισμοί
Η ψυχοθεραπεία βοηθάει ουσιαστικά, στις περισσότερες από τις ψυχολογικές διαταραχές. Στην ψυχοθεραπεία λοιπόν εξερευνούμε την προέλευση των συναισθηματικών δυσκολιών. Αυτό γίνεται μέσω ανοιχτής συζήτησης για τα τραύματα τα οποία μπορεί να έχετε βιώσει, τις φαντασιώσεις σας καί την ερμηνεία των ονείρων σας. Όπως προαναφέρθηκε, η βάση της ψυχοθεραπείας είναι οι ελεύθεροι συνειρμοί. Θα σας παροτρύνω λοιπόν να μιλήσετε για εκείνο το οποίο αυθόρμητα σας έρχεται στο νου. Η τεχνική της ψυχοθεραπείας έχει την δυνατότητα να σας βοηθήσει ως προς την πλήρη κατανόηση των ψυχολογικών μηχανισμών τους οποίους χρησιμοποιείτε για να διαχειριστείτε τις δυσκολίες σας. Η κατανόηση των μηχανισμών αυτών είναι βασική προυπόθεση της θεραπείας.
Αυτονομία
Η ψυχοθεραπεία βοηθάει στην αυτονόμηση του ανθρώπου, στην καλυτέρευση των σημαντικών σχέσεων στην ζωή του, στην αλλαγή της συμπεριφοράς προς μια πιο ικανοποιητική θέση αλλά κυρίως προς ένα πιο ανοικτό τρόπο σκέψης.
Το νόημα των συμπτωμάτων
Συνήθως οι θεραπευόμενοι εκπλήσσονται όταν μετά από ένα διάστημα θεραπείας διαπιστώνουν ότι τα συμπτώματά τους μειώθηκαν ή εξαφανίστηκαν. Αντιλαμβάνονται ότι αυτά τα συμπτώματα δεν ήταν παρά ένας τρόπος για να μην βλέπουν τις πλευρές εκείνες της ζωής τους οι οποίες μπορεί να περιέχουν κάποιες δυσκολίες αλλά ταυτόχρονα δίνουν μεγάλη ικανοποίηση στον άνθρωπο.
Η Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία
Ιδιαίτερα η ψυχαναλυτικού τύπου ψυχοθεραπεία την οποία εφαρμόζω στο γραφείο μου αποτελεί την καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση στα ψυχολογικά προβλήματα. Η θεωρία της, η τεχνική καί η μεθοδολογία της στηρίζονται σε πολύ γερές κλινικές βάσεις. Στηρίζεται επάνω στην αδιάκοπη κλινικοθεωρητική εργασία τουλάχιστον ενός αιώνα. Τα αποτελέσματα δίνουν την δυνατότητα στον αναλυόμενο να δεί από μία εντελώς διαφορετική σκοπιά τους προβληματισμούς του. Από μια σκοπιά η οποία βρίσκεται πιο κοντά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ψυχισμός του ανθρώπου.
Συχνότητα Συνεδριών Καί Διάρκεια Θεραπείας
Η συχνότητα των συνεδριών και η διάρκεια της θεραπείας ποικίλλει ανάλογα με την περίπτωση.
..
..
.. http://agoraomorfias.blogspot.com/ . .
πηγή: psychotherapy.net.gr.
Share on Google Plus