ΥΓΕΙΑ: Αυξημένος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

ΥΓΕΙΑ: Αυξημένος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη



Ο καρκίνος του προστάτη είναι η συχνότερη μορφή κακοήθους νεοπλασίας μεταξύ των ανδρών στον δυτικό κόσμο και η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου στους άνδρες σε πολλές χώρες. Σχεδόν 300.000 Ευρωπαίοι διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη κάθε χρόνο στην Ευρώπη (περισσότερες πληροφορίες στο www.ProstateCancerLiving.com). Η θεραπευτική αντιμετώπισή του σε πρώτη φάση περιλαμβάνει χειρουργικές μεθόδους και ορμονικούς χειρισμούς που... επιδιώκουν να σταματήσουν την τροφοδοσία του προστατικού όγκου με την ενδογενή ορμόνη τεστοστερόνη, ακτινοβόληση του προστατικού όγκου ή συνδυασμό των ανωτέρω.

Ο ορμονικός χειρισμός («ανδρογονικός αποκλεισμός») με χρήση φαρμάκων, είναι μία δόκιμη αγωγή, η οποία όμως φαίνεται ότι έχει το μειονέκτημα να αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής από καρδιαγγειακές νόσους (έμφραγμα, ισχαιμικά ή εγκεφαλικά επεισόδια) τους άνδρες με καρκίνο του προστάτη, ιδιαίτερα μάλιστα αυτούς που ήδη νοσούν-μερικές φορές με μοιραία κατάληξη. Ο κίνδυνος αυτός είναι περισσότερο έντονος στη διάρκεια του πρώτου χρόνου του φαρμακευτικού ανδρογονικού αποκλεισμού.

Τελευταίες μελέτες ωστόσο, φαίνεται ότι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος αυτός μειώνεται με χρήση εναλλακτικών μεθόδων φαρμακευτικού ανδρογονικού αποκλεισμού. Ο ενημερωμένος θεράπων μπορεί να υποδείξει την κατάλληλη αγωγή, βασιζόμενος στο ιστορικό και την προδιάθεση του ασθενούς.

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus