Οι 6 λόγοι που πονά το γυναικείο στήθος - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Οι 6 λόγοι που πονά το γυναικείο στήθος

Το γυναικείο στήθος είναι κατά περιόδους πιο ευαίσθητο στο άγγιγμα. Πολλές φορές ο πόνος είναι αναπόφευκτο σύμπτωμα της επικείμενης... περιόδου ή μπορεί να οφείλεται σε κάποια κακή συνήθεια.

Δείτε πού μπορεί να οφείλεται ο πόνος και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί.



1. Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

Είναι η συνηθέστερη αιτία του πόνου στο στήθος για τις γυναίκες και οφείλεται σε ορμονικές μεταβολές. Ο πόνος και η ευαισθησία εμφανίζονται συνήθως μερικές ημέρες πριν την έμμηνο ρύση. Ονομάζεται «κυκλικός πόνος», καθώς εμφανίζεται σταθερά κάθε μήνα και συνδέεται με τον κύκλο της περιόδου. Τα αντισυλληπτικά χάπια βοηθούν στην πρόληψη του πόνου, καθώς διατηρούν τα επίπεδα των οιστρογόνων σταθερά. Εκτός από τα αναλγητικά, τα συμπληρώματα με έλαιο νυχτολούλουδου βοηθούν επίσης στην αντιμετώπιση του πόνου.

2. Έντονη γυμναστική

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης και τα βάρη καταπονούν τους θωρακικούς μύες που βρίσκονται κάτω από το στήθος. Η εφαρμογή ζεστής κομπρέσας και τα παυσίπονα βοηθούν να αντιμετωπιστεί άμεσα ο πόνος.

3. Τράβηγμα

Μια απότομη κίνηση ή η ανύψωση αντικειμένων με μεγάλο βάρος, για παράδειγμα ένα έπιπλο ή ακόμη και οι σακούλες με τα ψώνια, μπορεί να οδηγήσουν σε θλάση των θωρακικών μυών. Όπως και στην περίπτωση της έντονης γυμναστικής, ο πόνος αντιμετωπίζεται με την εφαρμογή θερμότητας και με τα αναλγητικά.

4. Κακή εφαρμογή του στηθόδεσμου

Εάν το σουτιέν είναι πολύ σφιχτό ή δε στηρίζει επαρκώς το στήθος, μπορεί να πιέζει υπερβολικά τα στήθος με αποτέλεσμα να πονά. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος, η επαρκής υποστήριξη είναι απαραίτητη ώστε να μην τραυματίζονται οι ιστοί του μαστού κατά την κίνηση.

5. Ινοκυστική μαστοπάθεια

Χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό κύστεων στους μαστούς. Αποτέλεσμα είναι το στήθος να είναι πιο ευαίσθητο στις ορμονικές μεταβολές, ιδιαίτερα τις ημέρες της περιόδου. Η ινοκυστική μαστοπάθεια δε συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού.

6. Υπερβολική κατανάλωση καφέ

Αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση καφέ προκαλεί τον πόνο στο στήθος, μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The Nurse Practitioner δείχνει ότι η μειωμένη πρόσληψη καφεΐνης συνδέεται άμεσα με την καταστολή του πόνου, ιδιαίτερα σε γυναίκες με ινοκυστική μαστοπάθεια.

Via
Share on Google Plus