Τι προκαλεί το αλκοόλ στο σώμα μας - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Τι προκαλεί το αλκοόλ στο σώμα μας

Μπορεί το αλκοόλ να μας χαλαρώνει και να αυξάνει την κοινωνικότητα μας, ωστόσο, μπορεί να επιδεινώσει περισσότερες από 200 ασθένειες ή ακόμα και να τις προκαλέσει.

Εκτός, όμως, από το σώμα, επηρεάζει και τον εγκέφαλο, καθώς η αντίληψη, η κρίση και η δυνατότητα συγκέντρωσης εξασθενούν, ενώ την ίδια στιγμή περιορίζονται οι αναστολές.... Υπερβολικά μεγάλες ποσότητες ενδέχεται να ενισχύσουν την κατάθλιψη, την επιθετικότητα ή να οδηγήσουν, στη χειρότερη περίπτωση, σε απώλεια των αισθήσεων. Αφού πρώτα περάσει στο αίμα, το αλκοόλ φθάνει στη συνέχεια στο ήπαρ. Το ήπαρ έχει την αποστολή να αποβάλλει από το σώμα δηλητηριώδεις ουσίες, στις οποίες ανήκει και η αλκοόλη. Ένα μέρος της, ωστόσο, δεν καθαρίζεται από το συκώτι και φθάνει σε άλλα όργανα του σώματος.

Στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για κίρρωση του ήπατος. Όταν το συκώτι αποσυνθέτει την αλκοόλη, δημιουργούνται τοξικές ουσίες, οι οποίες βλάπτουν τα κύτταρά του. Προκαλεί μεταβολές σε όργανα, όπως το πάγκρεας, το μυϊκό σύστημα και τα κόκαλα. Οι επιστήμονες διαπιστώνουν στην κατανάλωση αλκοόλ μόνο μία καλή πλευρά και αυτή είναι ότι επιδρά θετικά στην αρτηριοσκλήρωση. Αν είσαστε λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία και διατρέχετε κίνδυνο για έμφραγμα ή περάσατε έμφραγμα, τότε ένα ποτηράκι κρασί το βράδυ θα σας κάνει καλό.

Οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο να χάσουν τις αισθήσεις τους, μπορεί να είναι πιο ευάλωτες στις ήπιες μορφές διαταραχής της μνήμης όταν πίνουν πολύ, καθώς, επίσης, οι επιπτώσεις της μέθης είναι πιο έντονες στις γυναίκες. Αν ένας άντρας και μια γυναίκα του ιδίου ύψους και βάρους καταναλώσουν ακριβώς την ίδια ποσότητα αλκοόλ, η γυναίκα θα μεθύσει ταχύτερα, λόγω του ότι το γυναικείο σώμα έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε νερό, οπότε το αλκοόλ διαλύεται σε λιγότερα υγρά στο αίμα.

Τέλος, τα γυναικεία ηπατικά κύτταρα παράγουν μικρότερη ποσότητα από το ένζυμο αλκοολική διυδρογενάση, το οποίο διασπά το αλκοόλ, με συνέπεια το οινόπνευμα να παραμένει περισσότερο στο αίμα.

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus