Ποιες εξετάσεις προβλέπουν την προεκλαμψία; - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Ποιες εξετάσεις προβλέπουν την προεκλαμψία;

Η προεκλαμψία θεωρείται σήμερα ως νόσος του πλακούντα που εμφανίζεται κυρίως σε πρωτοτόκες γυναίκες μετά την 20η εβδομάδα (5ο μήνα).

Εμφανίζεται περίπου στο 10% των εγκύων, και εκδηλώνεται με αυξημένη αρτηριακή πίεση, αυξημένη ποσότητα πρωτεΐνης στα ούρα και ενίοτε με οιδήματα των άκρων.

Το γεγονός ότι εμφανίστηκε στη φίλη σας, δεν σημαίνει ότι θα πάθετε και εσείς το ίδιο, δεδομένου ότι εμφανίζεται σε 1 στις 10 εγκύους. Δεν μπορεί να προβλεφθεί, διότι όλα ξεκινούν από την «παθολογική» εμφύτευση του πλακούντα στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης.

Η προεκλαμψία είναι περισσότερο πιθανή να συμβεί σε εγκύους που παίρνουν πολλά κιλά στην εγκυμοσύνη τους, σε περιπτώσεις διαβήτη που δεν έχει διαγνωστεί ή ρυθμιστεί καλά, και σε αρρύθμιστη σιδηροπενική αναιμία. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να προσέχετε τη διατροφή σας, και να τηρείτε ευλαβικά τα ραντεβού σας με τον Μαιευτήρα σας, προκειμένου να έχετε μια σωστή και ολοκληρωμένη παρακολούθηση της εγκυμοσύνης σας.

Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα ήδη από πολύ νωρίς, κατά τη διάρκεια του Υπερηχογραφήματος του πρώτου τριμήνου (Αυχενική Διαφάνεια), μελετώντας με Doppler τη ροή του αίματος στις μητριαίες αρτηρίες (τις αρτηρίες που τροφοδοτούν με αίμα τη μήτρα και τον πλακούντα), να έχουμε μια πρώτη ιδέα για το αν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης προεκλαμψίας μετά την 20η εβδομάδα.

Και με τον τρόπο αυτό λαμβάνουμε τα μέτρα μας.

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus