10 απλοί κανόνες για μια άριστη συζυγική σχέση με διάρκεια στο χρόνο - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

10 απλοί κανόνες για μια άριστη συζυγική σχέση με διάρκεια στο χρόνο

Η συμβίωση είναι περίπλοκη . Όμως είναι απλοί οι κανόνες για να καταστήσουν μια σχέση αρμονική.

Η φυσική πορεία του γάμου είναι καθοδική. Ακόμα και στους καλύτερους γάμους δεν λείπει ή ένταση και οι καβγάδες. Αλλάξτε πρώτα εσείς. Ενώ χρειάζονται δύο για να δημιουργηθεί ένα ζευγάρι, εντούτοις αρκεί μόνο ένας για να βελτιωθεί μια σχέση. Παρακάτω είναι οι 10 κυριότερες συμβουλές από το βιβλίο της Harriet Lerner,

”Marriage Rules: A Manual for The Married and The Coupled Up”. 1. Θερμάνετε τη σχέση. Καθημερινά κάντε τουλάχιστον δύο θετικά σχόλια για να το σύντροφό σας και αναφέρετε λεπτομέρειες σχετικά με το τι σας αρέσει σ’ αυτόν ( “Μου άρεσε η θετική ενέργεια που έβγαζες στο πάρτι χτες το βράδυ”). Βεβαιωθείτε ότι τα θετικά σχόλιά σας δεν ξεπερνούν ένα λογικό όριο.

2. Περιορίστε την κριτική. Πολλοί αποδέχονται και εκτιμούν την κριτική στο αρχικό στάδιο μιας σχέσης, αλλά με το καιρό

και αυτοί γίνονται αλλεργικοί στο όποιο κριτικό σχόλιο. Δαγκώστε περισσότερες φορές τη γλώσσα σας, και δώστε τόπο στην οργή για μη σημαντικά ζητήματα. Όταν πρέπει να είστε επικριτικοί, κάντε το χρησιμοποιώντας

το πολύ τρεις φράσεις. Θυμηθείτε αυτό: Κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα γάμο ( τουλάχιστον όχι ευτυχισμένα) αν αισθάνεται ότι είναι περισσότερο αντικείμενο κριτικής παρά θαυμασμού .

3. Ξεπεράστε το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής. Η προσεκτική ακρόαση είναι το σημαντικότερο πνευματικό δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στο σύντροφό σας. Αφήστε την αμυντική στάση και προσπαθήστε ν’ ακούστε με σκοπό να κατανοήσετε, χωρίς διακοπές, χωρίς αμφισβήτηση των στοιχείων, ή αντιρρήσεις. Μεταθέστε την υπεράσπισή σας για μια άλλη συζήτηση.

4. Εστιάστε στον εαυτό σας. Βρεθείτε με τους φίλους και την οικογένεια σας, ασχοληθείτε με τα ενδιαφέροντα σας, βοηθήστε τους άλλους. Αν η κύρια ενέργειας σας δεν κατευθύνεται στονα ζείτε τη δική σας ζωή όσο το δυνατόν καλύτερα , θα επικεντρώνεστε υπερβολικά στο σύντροφό σας με ένα προβληματικό ή κριτικό τρόπο .

5. Ζητήστε συγνώμη. Προσφέρετε το κλαδί ελιάς. Μπορείτε να πείτε:

”Συγγνώμη για τη δικιά μου συνεισφορά στο πρόβλημα », ακόμη και αν είστε πεπεισμένοι ότι φταίτε μόνο για το 28 % του προβλήματος.

6. Ιδρώστε και για τα μικρά πράγματα. Όταν λέτε ότι θα κάνετε κάτι, κάντε το ! Μη θεωρείτε ότι η συνολική συμβολή σας στην σχέση αντισταθμίζει την αποτυχία να τηρήσετε ότι έχετε συμφωνήσει, ακόμα και αν αυτό αφορά μικρά πράγματα όπως να μαζέψετε τις κάλτσες σας ή να μεταφέρετε τα κουτιά στην αποθήκη .

7. Πείτε το συντομότερα! Ένα απόμακρος σύντροφος μπορεί να αποφύγει τη συνομιλία, μόνο και μόνο επειδή του δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα. Κάποιες φορές ο ένοχος είναι οι φράσεις που χρησιμοποιούμε και η ένταση στη φωνή μας. Επιβραδύνετε την ομιλία σας , χαμηλώστε την ένταση της φωνής, και μην οξύνετε την όποια διαφωνία σας.

8. Βρείτε τα όρια σας. Να είστε ευέλικτοι και να προσαρμόζεστε πολλές φορές για χάρη του συντρόφου σας, αλλά μην θυσιάζετε τις βασικές αξίες, τις πεποιθήσεις και τις προτεραιότητες σας, υπό την πίεση της σχέσης. Ο γάμος σας θα λειτουργήσει σαν σπιράλ προς τα κάτω, αν δεν βάλετε διαχωριστικές γραμμές και δεν θέσετε τα όρια μέχρι που μπορείτε να υποχωρήσετε κάθε φορά.

9. Τερματίστε τη συνομιλία όταν γίνεστε δέκτης αγενής ή μειωτικής αντιμετώπισης. Μπορείτε να πείτε : ” Ας σταματήσουμε την κουβέντα. Είμαι πρόθυμος να σε ακούσω, μόλις μπορέσεις να μιλήσεις με ηρεμία και με σεβασμό.” Διατηρήστε αυτή τη στάση μέχρι να καταστεί εφικτό να γίνει ένας ήρεμος διάλογος .

10. Μην είστε “ανοιχτό βιβλίο”.

Είναι ευχάριστο και βολικό όταν δύο άνθρωποι ξέρουν τα πάντα ο ένας για τον άλλο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι πιο πιθανό να ελκυόμαστε περισσότερο από ένα σύντροφο ο οποίος έχει φιλίες, ενδιαφέροντα και πάθος για τη ζωή πέρα από τη σχέση του. Ξεκινήστε μαθήματα χορού , μαθήματα σκι, ή γραφτείτε σε ένα σύλλογο φίλων βιβλίου. Όσο περισσότερο πάθος δείχνετε για τη ζωή έξω από το γάμο σας , τόσο περισσότερο πάθος

θα βρείτε και μέσα στο γάμο σας . Ξεκινήστε με μικρά βήματα. Διαλέξτε δύο από τους παραπάνω κανόνες και ακολουθήστε τους πιστά . Η σχέση σας, σας ευχαριστεί εκ των προτέρων !

Πηγή

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus