Η υγιεινή του μωρού σας! - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Η υγιεινή του μωρού σας!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να είναι το μωρό σας πάντοτε χαρούμενο και υγιές είναι η καλή υγιεινή. Ορισμένες περιοχές του σώματος του μωρού χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Η σωστή υγιεινή των περιοχών αυτών (όπως είναι ο ομφάλιος λώρος) είναι πολύ σημαντική για να αποφευχθεί η μόλυνση. Παρακάτω δίνονται κάποιες βασικές οδηγίες για την υγιεινή του μωρού. Για περισσότερες πληροφορίες, μιλήστε με τον γιατρό σας. Το μπάνιο του μωρού

Μην κάνετε πολλά μπάνια στο μωρό σας 2 ή 3 την εβδομάδα αρκούν για τον πρώτο χρόνο. Διαφορετικά, το δέρμα του μωρού μπορεί να ξηρανθεί. Να πλένετε το μωρό σας με σφουγγάρι μέχρις ότου επουλωθεί πλήρως η περιοχή του ομφαλού. Για να πλύνετε το μωρό με σφουγγάρι:

Ξαπλώστε το σε μια μαλακή επιφάνεια (π.χ. απλώστε μια απαλή πετσέτα), σε ζεστό χώρο. Φροντίστε να έχετε κοντά σας μια λεκάνη με ζεστό νερό, ένα υγρό ύφασμα πλυσίματος και απαλό σαπούνι για μωρά. Να έχετε συνεχώς το ένα χέρι πάνω στο μωρό σας.

Τυλίξτε το μωρό με μια πετσέτα και ξεσκεπάστε μόνο την περιοχή που θα πλύνετε. πλύνετε το πρόσωπο του μωρού χωρίς σαπούνι. Χρησιμοποιήστε νερό με λίγο αφρό για το υπόλοιπο σώμα. Μην αφήνετε ποτέ το μωρό χωρίς επίβλεψη μέσα σε νερό (όσο λίγο και αν είναι). Αφού επουλωθεί η περιοχή του ομφαλού, μπορείτε να βάλετε το μωρό μέσα σε νιπτήρα ή λεκάνη.

Φροντίστε να τοποθετήσετε μια καθαρή πετσέτα μέσα στη λεκάνη και να τη γεμίσετε με νερό βάθους 5 εκ. σε θερμοκρασία τέτοια ώστε να είναι ευχάριστα θερμό όταν το νιώθετε στην εσωτερική πλευρά του καρπού σας. Φροντίστε να έχετε πρόχειρα όλα όσα χρειάζεστε προτού γδύσετε το μωρό. Πλύνετε το πρόσωπο και τα μαλλιά του μωρού σας με ένα απαλό ύφασμα, φροντίζοντας να προστατέψετε τα μάτια του. Πλύντε τα μαλλιά με σαμπουάν μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Μια ειδική πετσέτα μωρού με κουκούλα είναι ένας καλός τρόπος να μείνει το μωρό ζεστό μετά το μπάνιο.

Φροντίδα των νυχιών του μωρού Να κόβετε συχνά τα νύχια του μωρού ώστε να μην γρατζουνίζεται.

Τα νύχια του μωρού είναι μαλακά και κόβονται εύκολα. Μπορείτε να τα κόψετε όταν το μωρό κοιμάται. Πολλοί γονείς προτιμούν τους νυχοκόπτες μικρού μεγέθους από τα ψαλίδια. Φροντίδα των αυτιών και τη μύτης του μωρού Πλύνετε μόνο το εξωτερικό αυτί και το άνοιγμα του ακουστικού πόρου, όχι το εσωτερικό του. Μην χρησιμοποιείτε μπατονέτες για τα αυτιά του μωρού, καθώς μπορούν να τραυματίσουν το τύμπανο.

Ο εκνευρισμός, ο πυρετός και η τάση του μωρού να τραβά το αυτί του μπορεί να υποδεικνύει την παρουσία μόλυνσης του αυτιού. Καλέστε αμέσως τον παιδίατρό σας αν υποπτεύεστε τέτοιο πρόβλημα. Ελέγχετε τη μύτη για τυχόν ξερή βλέννα, η οποία μπορεί να εμποδίσει την αναπνοή (αυτό συμβαίνει συχνά όταν το σπίτι θερμαίνεται συνεχώς). Υγράνετε και σκουπίστε μαλακά τυχόν βλέννα από τα ρουθούνια με ένα ύφασμα (μην ασχοληθείτε πάρα πολύ αν το μωρό εκνευριστεί). Ρωτήστε το γιατρό σας πώς να αφαιρέσετε τη βλέννα από τη μύτη του μωρού σας.

Φροντίδα του ομφάλιου λώρου του μωρού Καθαρίστε το λώρο σε κάθε αλλαγή πάνας, ώστε να ξηρανθεί και να αποφευχθεί η μόλυνσή του. Σκουπίστε την περιοχή γύρω από το λώρο με ένα βαμβάκι υγραμένο με οινόπνευμα για εντριβές.

Φροντίστε το λώρο μέχρι να αποπέσει, πράγμα που συνήθως συμβαίνει μετά από μερικές εβδομάδες. Διπλώστε την πάνα του μωρού κάτω από την περιοχή του ομφαλού, ώστε ο λώρος να μη βρέχεται με ούρα. Εάν παρατηρήσετε πύον ή ερυθρότητα στη βάση του λώρου, ή εάν το μωρό κλαίει όταν αγγίζετε το σημείο εκείνο, καλέστε τον παιδίατρό σας. Αυτές μπορεί να είναι ενδείξεις μιας μόλυνσης. Τα περισσότερα νεογέννητα μωρά καταναλώνουν περίπου 10 πάνες την ημέρα. Πριν αρχίσετε την αλλαγή, βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόχειρα όλα όσα θα χρειαστείτε. Αν χρειαστεί να απομακρυνθείτε από το τραπέζι, έστω και για ένα δευτερόλεπτο, να παίρνετε πάντοτε το μωρό μαζί σας. Για να αλλάξετε το μωρό σας, θα χρειαστείτε τα παρακάτω: Καθαρή πάνα

Βαμβάκι Μια μικρή λεκάνη με χλιαρό νερό και ένα ύφασμα πλύσης flowmagazine.gr

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus