Παιδί: 6 κανόνες για να είναι ασφαλές όταν βγαίνει έξω

πρέπει πρώτα να του μάθετε κάποιους κανόνες.

Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, όταν το παιδί σας βρίσκεται μόνο του εκτός σπιτιού, πρέπει πρώτα να του μάθετε κάποιους κανόνες και να βεβαιωθείτε ότι τους έχει εμπεδώσει και είναι ικανό να τους τηρήσει. Ποιοί είναι, λοιπόν, οι βασικότεροι από αυτούς; Ζητήστε του… 1. Να σας ενημερώνει πάντα για το που πάει, για την ώρα που θα γυρίσει, αλλά και για τα άτομα με τα οποία θα είναι μαζί.

Επιμείνετε ιδιαιτέρως στο θέμα της παρέας, της ασφάλειας που του προσφέρει και των κινδύνων που ελλοχεύουν όταν κυκλοφορεί μόνο του. 2. Να μη συχνάζει σε μέρη που δε γνωρίζει, όπως πλατείες χωρίς κόσμο, πάρκα και σκοτεινά δρομάκια.

3. Να μη μιλάει σε ξένους.

Εξηγήστε του ότι στο δρόμο οι μεγάλοι θα πρέπει να ζητούν βοήθεια από μεγάλους και όχι από παιδιά. Σε περίπτωση, όμως, που κάποιος άγνωστος τους μιλήσει συμβουλέψτε το να μην απαντήσει, ενώ αν επιμείνει πείτε του να μη διστάσει να φωνάξει «βοήθεια». 4. Να μην μπαίνει σε ξένα αυτοκίνητα.

Αν το πλησιάσει οποιοδήποτε αυτοκίνητο που δε γνωρίζει και ο οδηγός του μιλήσει ή του προσφέρει ένα παιχνίδι ή καραμέλες, τότε φροντίστε ώστε να ξέρει ότι δεν πρέπει να ανταποκριθεί. 5. Να κάνει πολύ θόρυβο όταν φοβηθεί.

Μπορεί να το έχετε πείσει να μη φωνάζει, όμως, όταν αισθάνεται ότι κινδυνεύει ενθαρρύνετέ το να το κάνει και μάλιστα πολύ, για να είναι σίγουρο πως κάποιος από τους ανθρώπους γύρω του θα το ακούσει και θα το βοηθήσει. 6. Να εμπιστεύεται το ένστικτό του.

Μιλήστε του για τη σημασία του ενστίκτου όταν αισθάνεται ότι κινδυνεύει. Ζητήστε του να απομακρύνεται από την περιοχή αμέσως και να μιλά σε κάποιο μεγάλο για το πώς αισθάνεται. Για να το ενθαρρύνετε να μην ντραπεί, πείτε του ότι κανείς δε θα το κοροϊδέψει, αλλά, αντιθέτως, όλοι θα παραδεχτούν πόσο καλά ξέρει να αυτοπροστατεύεται.

boro

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus