10 κορυφαία θεραπευτικά βότανα -αποκλειστικά- για γυναίκες!!! - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

10 κορυφαία θεραπευτικά βότανα -αποκλειστικά- για γυναίκες!!!

10 θεραπευτικά βότανα -αποκλειστικά- για γυναίκες!!!

Ακολουθούν 10 θεραπευτικά βότανα για την ουρολοίμωξη, τη δυσμηνόρροια, την ημικρανία και όλα όσα ταλαιωρούν μια γυναίκα στην καθημερινότητά της.

Μυριόφυλλο (Achillea millefolium)

Ιδανικό για περιόδους με βαριά αιμορραγία

Το μυριόφυλλο επιβραδύνει την έντονη αιμορραγία, ανακουφίζει από τους πόνους στην περιοχή της πύελου, ενώ καθαρίζει το συκώτι, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται καλύτερη επεξεργασία των οιστρογόνων και της προγεστερόνης. Έρευνα του 2013, απέδωσε, μάλιστα, στο μυριόφυλλο, το χαλάρωμα των μυών της μήτρας, με συνέπεια την ανακούφιση και από τις κράμπες της περιόδου.

Τσιμιτσιφούνγκα ρίζα (Cimicifuga racemosa)

Ιδανική για τις εξάψεις και τις νυχτερινές εφιδρώσεις

Η λειτουργία της συγκεκριμένης ρίζας δεν είναι απόλυτα κατανοητή ακόμα από τους επιστήμονες και μια αρκετά θεμιτή θεωρία αναφέρει πως αναγκάζει το σώμα να απελευθερώσει περισσότερα οιστρογόνα. Δεδομένου, λοιπόν, ότι ένα από τα κυριότερα προβλήματα της εμμηνόπαυσης είναι τα χαμηλά οιστρογόνα, αιτιολογείται η δραστική επίδραση της ρίζας στις εξάψεις της περιόδου.

Για τη λήψη της ρίζας, καλό είναι ωστόσο, να λάβετε πρώτα τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας, ενώ δεν συνίσταται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Μούρο λυγαριάς (Vitex agnus-castus)

Ιδανικό για τη ρύθμιση του κύκλου

Οι γυναίκες που πάσχουν από αμηνόρροια, πολύ συχνές περιόδους, περιεμμηνοπαυσιακά ή εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα θα ωφεληθούν σημαντικά από το μούρο της λυγαριάς, το οποίο ρυθμίζει και σταθεροποιεί τον κύκλο της περιόδου και εν γένει τις ορμόνες στο γυναικείο σώμα.

Περιορισμένες, ακόμα, έρευνες, αναφέρουν πως το μούρο της λυγαριάς, επεκτείνει την περίοδο μεταξύ της ωορρηξίας και της περιόδου. Καλύτερα όμως να αποφεύγεται από τις εγκύους και όσες γυναίκες θηλάζουν, ενώ μπορεί να έχει και παρεμβολές στη δράση συγκεκριμένων αντικαταθλιπτικών.

Via

Bookmark and Share



Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus