Προσοχή στη διατροφή πλούσια σε λιπαρά στην εγκυμοσύνη

Διατροφή πλούσια σε λιπαρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο του μωρού... και να αυξήσει τις πιθανότητές του να εμφανίσει παχυσαρκία αργότερα στη ζωή του, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας σε ζώα.

Η ερευνητική ομάδα στην Ιατρική Σχολή του Yale, όπως γράφει το BBC, έδειξε πώς η διατροφή της μητέρας μπορούσε να αλλάξει τη δομή του εγκεφάλου των εμβρύων σε ποντίκια.

Το εύρημα αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί τα παιδιά παχύσαρκωεν γονέων είναι πιο πιθανό να είναι και τα ίδια υπέρβαρα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν την αξία της έρευνας αλλά σημειώνουν πως οι αλλαγές στον ανθρώπινο εγκέφαλο δεν έχουν αποδειχθεί.

Η παχυσαρκία μπορεί να είναι κοινό χαρακτηριστικό σε μία οικογένεια και κυρίαρχος παράγοντας γι' αυτό είναι οι κοινές διατροφικές συνήθειες.

Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις πως η διατροφή της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει το μελλοντικό βάρος του παιδιού.

Τα πειράματα σε ποντίκια έδειξαν πως οι μητέρες που κατανάλωναν τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γεννούσαν μικρά με διαφορές στον υποθάλαμο, τμήμα του εγκεφάλου κρίσιμο για τον έλεγχο του μεταβολισμού.

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus