ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πιο σημαντικοί κανόνες ασφαλείας για το σπίτι

Ο παγκόσμιος οργανισμός για την ασφάλεια των παιδιών εξέδωσε πρόσφατα ακόμα μία έρευνα για τους κανόνες ασφαλείας...

που τηρούν ή δεν τηρούν οι γονείς μέσα στο σπίτι για τα παιδιά τους.

Είναι εντυπωσιακό ότι σχεδόν 3,5 εκατομμύρια παιδιά φθάνουν στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων κάθε χρόνο, ύστερα από έναν τραυματισμό στο σπίτι και περίπου δύο χιλιάδες από αυτά χάνουν τη ζωή τους.

Δείτε τι πρέπει να προσέχετε:

Χρησιμοποιείτε πιστοποιημένες πόρτες με κάγκελα στην αρχή και στο τέλος μία εσωτερικής σκάλας του σπιτιού. Πολλά παιδιά, εξερευνώντας τον καινούργιο κόσμο, παθαίνουν ατυχήματα.

Δίνετε στα παιδιά σας πλήρη και αδιάλειπτη προσοχή, όταν είναι μέσα στην μπανιέρα. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Και με το νερό, αλλά και λόγω ολισθηρότητας.

Μην αφήνετε αντικείμενα μέσα στις κούνιες των μωρών. Να είστε σίγουροι ότι το βρέφος κοιμάται ανάσκελα και πάντοτε με σηκωμένα τα κάγκελα, ώστε να αποφύγετε μία πτώση, την ώρα του ύπνου.

Δημιουργήστε ένα σχέδιο εγκατάλειψης του σπιτιού, σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού, και εφαρμόστε το τουλάχιστον μία φορά σε μορφή άσκησης. Ποτέ δεν ξέρει κανείς πότε θα έρθει το… κακό.

Διατηρείτε όλα τα φάρμακα σε μέρος, χωρίς οπτική επαφή από τα παιδιά και σίγουρα σε σημείο αρκετό υψηλό, ώστε να μην τα φθάνουν, ακόμα κι αν γνωρίζουν πού τα έχετε. Να είστε προσεκτικοί με τα «απλά» χάπια για τον πυρετό ή τον πονοκέφαλο, που πιθανώς αφήνετε μόνιμα μέσα στην τσάντα σας.

Αποθηκεύστε όλα τα καθαριστικά του σπιτιού σε έναν συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος να «κλειδώνεται» με κάποιον τρόπο, ώστε να μην μπορούν να ανοίξουν το ντουλάπι.

Έχετε ένα χαρτάκι στην πόρτα του ψυγείου με τηλέφωνα επικοινωνίας με τον παιδίατρό σας, αλλά και τον αριθμό του Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777

Ασφαλίστε την τηλεόρασή σας, ώστε να μην είναι εύκολο να πέσει, εάν το παιδί κουνήσει τη συσκευή ή το έπιπλο.

Εάν έχετε παράθυρο, προσβάσιμο στο παιδί σας, φροντίστε να είναι πάντοτε ασφαλισμένο.

Ασφαλίστε τις πρίζες, την πόρτα της ηλεκτρικής κουζίνας, αλλά και τους διακόπτες των «ματιών» της συσκευής. parapolitika.gr

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus