Τι πρέπει να ξέρεις για την ορθοστατική υπόταση; - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Τι πρέπει να ξέρεις για την ορθοστατική υπόταση;

Η ορθοστατική υπόταση είναι η πτώση της αρτηριακής πίεσης... εντός τριών λεπτών από τη στιγμή που κάποιος σηκώνεται όρθιος από την καθήμενη στάση.

Υπάρχει επίσης η καθυστερημένη ορθοστατική υπόταση, στην οποία η πτώση της αρτηριακής πίεσης συμβαίνει μετά τα τρία λεπτά από την έγερση. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ορθοστατική υπόταση μπορεί να αποτελεί ένδειξη μιας σοβαρής νευρολογικής πάθησης και αυξημένου κινδύνου πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neurology.

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Κρίστοφερ Γκίμπσον, εξέτασαν στοιχεία τόσο για την ορθοστατική υπόταση, όσο και για την καθυστερημένη ορθοστατική υπόταση.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα ιατρικά αρχεία 165 ατόμων οι οποίοι είχαν ελεγχθεί το 2002 και 2003 σχετικά με το αν ο οργανισμός τους λειτουργεί σωστά ως προς την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού. Το ποσοστό θνησιμότητας στην δεκαετία ήταν 29% στα άτομα με καθυστερημένη ορθοστατική υπόταση. Στα άτομα που εκδήλωσαν ορθοστατική υπόταση (ενώ αρχικά είχαν καθυστερημένη ορθοστατική υπόταση) το ποσοστό ήταν 54%. Στα άτομα που είχαν εξ αρχής ορθοστατική υπόσταση, το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 64%.

Το 35% της ομάδα των ασθενών με ορθοστατική υπόταση εκδήλωσε κάποια εκφυλιστική εγκεφαλική πάθηση, όπως νόσο Πάρκινσον ή άνοια. Οι γιατροί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πτώση της αρτηριακής πίεσης λόγω ορθοστατικής υπότασης μπορεί να σηματοδοτεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας» ανέφερε ο Γκίμπσον.

Διευκρίνισε πάντως ότι τα άτομα που νιώθουν κάποια ζαλάδα όταν σηκώνονται απότομα όρθια –κάτι που συμβαίνει συχνά- δεν πρέπει να θεωρείται ότι κινδυνεύουν από κάποια σοβαρή πάθηση. Αν όμως κάποιος ζαλιστεί αρκετά έστω και μια φορά ή λιποθυμήσει, πρέπει να επισκεφθεί οπωσδήποτε το γιατρό του.

Μερικές φορές η ζαλάδα έρχεται ύστερα από πολύωρη ορθοστασία όταν κάποιος παρακολουθεί όρθιος μια ομιλία ή στέκεται στο ήλιο. Αυτό μπορεί να οφείλεται και σε αφυδάτωση. Οι περιπτώσεις αυτές θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνες. Πηγή

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus