10 πρακτικές συμβουλές για πανεύκολο πρωινό ξύπνημα, χωρίς καφέ! - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

10 πρακτικές συμβουλές για πανεύκολο πρωινό ξύπνημα, χωρίς καφέ!

Πόσες φορές έχεις αναθεματίσει που ενώ έβαλες το ξυπνητήρι στις 8, σηκώθηκες από το κρεβάτι στις 12; Πόσες φορές έχεις φύγει για τη δουλειά σου, απεριποίητος και σε τραγική κατάσταση επειδή δεν είχες το κουράγιο να αφήσεις το ζεστό σου πάπλωμα;

Έχουμε τις κατάλληλες λύσεις για το πρόβλημα σου και θα το κάνουμε με στυλ. Όχι καφέδες και τέτοια ημίμετρα. Αρκεί να έχεις θέληση και πείσμα!

1. Βάλε το ξυπνητήρι μακριά σου – είναι μία άκρως αποδοτική τακτική αρκεί να έχεις ένα ξυπνητήρι που χτυπάει σχετικά δυνατά, διαφορετικά δε θα το ακούσεις. Αντί να το τοποθετήσεις στο κομοδίνο δίπλα σου, άφησέ το γύρω στα 3 με 4 μέτρα μακριά σου. Έτσι, για να το κλείσεις, θα πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι, να κάνεις 2 βήματα και να το πάρεις στα χέρια σου. Στο διάστημα αυτό, ο εγκέφαλος οξυγονώνεται αρκετά ώστε να ξεπεράσεις το στάδιο του λήθαργου και του χουζουρέματος.

2. Φρόντισε ο ήχος του ξυπνητηριού να μη σε τσαντίζει – δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, από το να ξυπνάς το πρωί ακούγοντας έναν ανόητο ήχο που σου τι δίνει στα νεύρα. Εντόπισε κάποιο τραγούδι, με εύθυμο και γρήγορο ρυθμό, το οποίο θα σε ξυπνήσει με μία νότα ευθυμίας και αισιοδοξίας. Καλό είναι να το αλλάζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η φρεσκάδα είναι πάντοτε αναζωογονητική!

3. Μην κρύβεσαι από το φυσικό φως – αφήνοντας ανοιχτά τα παντζούρια ή τα στόρια, επιτρέπεις στο φως του ήλιου, να γεμίσει το υπνοδωμάτιο σου σταδιακά από τις 7 και μετά. Κάτι τέτοιο θα σε προετοιμάσει υποσυνείδητα και θα σε διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό όταν ακούσεις το ξυπνητήρι.

4. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου – 10 λεπτά ύπνου δε θα σε σώσουν. Αντίθετα, αν βάλεις το ξυπνητήρι 10 λεπτά νωρίτερα, κι επιτρέψεις στον εαυτό σου να «χάσει» λίγο χρόνο, τα πάντα θα είναι πιο εύκολα. Δε γίνεται να είσαι στην τσίτα και τη βιασύνη αμέσως μόλις ανοίξεις τα μάτια σου. Θα σε πιάσει πονοκέφαλος και θα χαραμίσεις ολόκληρη την ημέρα.

5. Τοιχοκόλλησε τους στόχους σου – είναι μία συμβουλή που παίζει όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα. Στον τοίχο, απέναντι από το κρεβάτι σου, κόλλησε ένα μεγάλο χαρτί με τους στόχους που έχεις για το επόμενο εύλογο χρονικό διάστημα. Προσπάθησε μόνο, αυτοί οι στόχοι να μην είναι αγχωτικοί και καταθλιπτική. Προτίμησε για παράδειγμα, να γράψεις για τις διακοπές που θα πας το καλοκαίρι και όχι για τον απίστευτο όγκο δουλειάς που έχεις να διευθετήσεις στο γραφείο.

6. Χλιαρό ντους – κλασσική συμβουλή. Και τη γιαγιά σου να ρωτήσεις, κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα σου προτείνει. Για να είναι όμως τόσο διαχρονική, κάπου έχει δίκιο. Προφανώς και τα αποτελέσματα ενός χλιαρού ντους είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα σε βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό. Πάντως μη μπερδεύεσαι, όταν λέμε χλιαρό, δεν εννοούμε παγωμένο! Εκτός αν έμεινες από ρευστό και κάνεις οικονομία στη ΔΕΗ…

7. Λιγότεροι υδατάνθρακες για πρωινό – δεν είμαι διατροφολόγος για να σου εξηγήσω τι παίζει με τους υδατάνθρακες. Μέσες άκρες, αυτό που ξέρω είναι ότι ο οργανισμός του μετατρέπει σε ζάχαρη και η ζάχαρη προκαλεί υπνηλία. Προτίμησε ένα ποτήρι γάλα, πορτοκαλάδα, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αν αντέχεις πάντως, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φας αυγό!

8. Γυμναστική – δε νομίζω ότι απαιτείται κάποιου είδους ιδιαίτερη εξήγηση. Ένας άνθρωπος που αντέχει να κάνεις push-ups και κοιλιακούς μόλις ξυπνήσει είναι από μόνος του βιονικός. Δε χρειάζεται τις συμβουλές μας για να σηκωθεί από το κρεβάτι!

9. Άσκησε το μυαλό σου – καλά, μην ανοίξεις τα μαθηματικά 3ης λυκείου για να επαναλάβεις το θεώρημα Bolzano ξέρω ‘γω. Ένα Sudoku όμως, ένα σταυρόλεξο ή και το 2048 στα smartphones είναι βέβαιο πως θα σε ενεργοποιήσουν για τα καλά!

10. Ρουτίνα στον ύπνο – τέλος θα κλείσουμε με μία συμβουλή ιδιαίτερα δύσκολη στην εποχή μας, άλλο τόσο αποδοτική όμως. Ο ύπνος και οι ώρες του πρέπει να γίνουν συνήθεια και να υπακούν σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι δε μπορείς να πέφτεις για ύπνο στις 3 τη μία μέρα και στις 23 την άλλη, ούτε να ξυπνάς στις 12 και στις 7 αντίστοιχα. Είναι μία κατάσταση η οποία σε βγάζει εντελώς εκτός ρυθμού.

Πηγή

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus