Το μέγεθος μετράει και στο αδυνάτισμα! - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Το μέγεθος μετράει και στο αδυνάτισμα!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι για να χάσουμε τα περιττά κιλά είναι σημαντικό να τρώμε μικρά και συχνά γεύματα. Μια νέα έρευνα ωστόσο έρχεται να ανατρέψει αυτά τα δεδομένα.

Αν αυτήν την περίοδο εν όψει του καλοκαιριού προσπαθείτε να χάσετε βάρος, χωρίς μεγάλη επιτυχία, μάλλον θα πρέπει να σκεφτείτε να περιορίσετε την κατανάλωση φαγητού σε δύο μεγάλα γεύματα την ημέρα, υποστηρίζουν επιστήμονες από την Πράγα.

Σε μελέτη των ειδικών συμμετείχαν 50 άτομα που είχαν διαβήτη τύπου 2. Όπως διαπίστωσαν όσοι έτρωγαν όλη την ποσότητα τροφής που κατανάλωναν ημερησίως το πρωί και το μεσημέρι, έχασαν κατά μέσον όρο 1,5 κιλό περισσότερο σε διάστημα 3 μηνών σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν 6 γεύματα την ημέρα δηλαδή 3 κύρια και τρία σνακ την ημέρα.

Οι ερευνητές, χώρισαν τους εθελοντές σε δύο ομάδες. Οι εθελοντές της πρώτης κατανάλωναν για 3 μήνες 2 γεύματα την ημέρα και της δεύτερης 6 γευμάτα ημερησίως και μετά για άλλους 3 μήνες, οι εθελοντές των δύο ομάδων χώρισαν ανάποδα τα γεύματά τους (δηλαδή όσοι κατανάλωναν 2 γεύματα, άρχισαν να καταναλώνουν 6 και το ανάποδο). Τα γεύματα των εθελοντών τους παρείχαν περίπου 500 θερμίδες λιγότερες σε σχέση με όσες χρειάζεται ένας υγιής ενήλικας. Πέρα από το ότι οι εθελοντές είχαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους, όταν κατανάλωναν 2 γεύματα την ημέρα, παρουσίασαν επίσης και πιο αισθητή μείωση στις συγκεντρώσεις λίπους στο ήπαρ, βελτίωση στην ευαισθησία τους απέναντι στην ινσουλίνη και εμφάνισαν βελτίωση σε διάφορους δείκτες που αφορούσαν τον διαβήτη.

Πάντως οι ερευνητές τονίζουν στο άρθρο τους ότι τα ευρήματά τους πρέπει να επαληθευτούν από μεγαλύτερες μελέτες, διότι ο αριθμός των εθελοντών τους ήταν μικρός. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Diabetologia».

Πηγή

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus