Μη μιλάτε για δίαιτες μπροστά στις κόρες σας!

Τα παιδιά παρατηρούν και καταγράφουν ο,τιδήποτε κάνουν ή λένε οι γονείς τους.

Αν, λοιπόν, θέλετε να μεγαλώσετε υγιές κοριτσάκι που θα έχει μια θετική εικόνα για το...

σώμα του, ίσως θα πρέπει να προσέξετε λίγο παραπάνω την συμπεριφορά σας και την δικής σας αντίδραση απέναντι στις δίαιτες και τα παραπανίσια κιλά. Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου της Florida η αντίληψη που έχουν τα κορίτσια για το σώμα τους και οι διατροφικές συμπεριφορές που ακολουθούν, επηρεάζονται άμεσα από τα λεκτικά και μη λεκτικά μηνύματα που λαμβάνουν από τις μαμάδες τους.

Με λίγα λόγια, όταν μιλάτε αγχωμένη για το βάρος σας, όταν προσπαθείτε να χωρέσετε στο παλιό σας τζιν ή όταν καταφεύγετε σε αυστηρές δίαιτες, χωρίς να το καταλαβαίνετε, επηρεάζετε τις διατροφικές αντιλήψεις του παιδιού σας. Για να αποφύγετε μελλοντικές διατροφικές διαταραχές και να βοηθήσετε τις κόρες σας να αγαπήσουν το σώμα τους και αποκτήσουν μια θετική εικόνα για αυτό, σκεφτείτε τα παρακάτω: Μην χωρίζετε τους ανθρώπους σε χοντρούς και αδύνατους.

Είναι τουλάχιστον άκομψο να αποκαλείτε κάποιον χοντρό.

Μη μιλάτε για δίαιτες μπροστά στα παιδιά.

Προσέξτε την διατροφή σας, αλλά μην συζητάτε συνεχώς για αυτό το θέμα.

Μην βάζετε ταμπέλες στα φαγητά.

Μην χωρίζετε τα φαγητά σε παχυντικά και μη παχυντικά. Προτιμήστε να τα διακρίνεται σε υγιεινά και ανθυγιεινά και διδάξτε το παιδί σας να προτιμά αυτά που το ωφελούν.

Μην ζυγίζεστε μπροστά στα παιδιά.

Μην ζυγίζεστε όλη την ώρα και μην αφήνετε το παιδί να βλέπει την απογοήτευση σας, κάθε φορά που ο δείκτης της ζυγαριάς δεν κατεβαίνει.

Απομυθοποιήστε τα πρότυπα- ομορφιάς.

Εντάξει, δεν εννοούμε να πετάξετε όλες τις Barbie της κόρης σας, αλλά μπορείτε να της πείτε ότι δεν χρειάζεται να της μοιάσει για να είναι όμορφη. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να γυμναστούν. Εξηγείστε στο παιδί σας την σημασία της άσκησης για το σώμα και το πνεύμα του και προτρέψτε το να ασχοληθεί με όποιο άθλημα του αρέσει. Σημασία δεν έχει να είναι η κόρη σας skinny, αλλά να αποκτήσει ένα δυνατό και υγιές σώμα. mother.gr

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus