Γρίπη: Γιατί οι γυναίκες είναι πιο ανθεκτικές; - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Γρίπη: Γιατί οι γυναίκες είναι πιο ανθεκτικές;

Οι γυναίκες φαίνεται να είναι καλύτερα προστατευμένες έναντι...

της γρίπης, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές καθώς διαπίστωσαν ότι τα οιστρογόνα βοηθούν τον οργανισμό να κρατά υπό έλεγχο τον ιό.

Όπως αναφέρεται σε πρόσφατο άρθρο του επιστημονικού εντύπου American Journal of Physiology - Lung Cellular and Molecular Physiology, ερευνητές του Πανεπιστημίου «Johns Hopkins» στη Βαλτιμόρη, έκαναν πειράματα με δείγματα ρινικών κυττάρων που είχαν συλλέξει από άνδρες και γυναίκες και διαπίστωσαν ότι τα οιστρογόνα, οι ορμόνες του γυναικείου φύλου, περιορίζουν την ικανότητα του ιού της γρίπης να πολλαπλασιάζεται.

Όσο πιο περιορισμένος είναι ο ρυθμός πολλαπλασιασμού του ιού τόσο τα συμπτώματα του ατόμου που έχει προσβληθεί από τη γρίπη είναι ηπιότερα, ενώ είναι και λιγότερο πιθανό να μεταδώσει τον ιό σε άλλους.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα οιστρογόνα έχουν αντιϊικές ιδιότητες κατά του ιού HIV, του Έμπολα και των ιών που προκαλούν τις ηπατίτιδες. Ωστόσο, η μελέτη μας είναι μοναδική για δύο λόγους. Πρώτον διότι έγινε σε κύρια κύτταρα που είχαν απομονωθεί απευθείας από τους ασθενείς, επιτρέποντας την άμεση αναγνώριση των επιδράσεων των οιστρογόνων. Και δεύτερον διότι είναι η πρώτη έρευνα που εντοπίζει τον υποδοχέα οιστρογόνου που είναι υπεύθυνος για τις αντιϊικές επιδράσεις των ορμονών. Αυτό μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση των μηχανισμών που μεσολαβούν αυτής της αντιϊικής επίδραση των οιστρογόνων» εξηγεί η επικεφαλής ερευνήτρια Σαμπρα Κλέιν.

Η ερευνήτρια σπεύδει πάντως να σημειώσει ότι, δύσκολα θα μπορούσε να παρατηρηθεί αυτή η ιδιαιτερότητα στον γενικό πληθυσμό καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων παρουσιάζουν διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του μήνα στις γυναίκες, λόγω εμμηνορρυσίας.

Αλλά οι προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που παίρνουν συγκεκριμένα αντισυλληπτικά φάρμακα ή οι γυναίκες που κάνουν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να είναι καλύτερα προστατευμένες την περίοδο της εποχικής γρίπης, λόγω των οιστρογόνων που περιέχουν αυτά τα θεραπευτικά σχήματα» καταλήγει η Δρ Κλέιν.

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus