Το 50% των ώριμων γυναικών υποφέρει από αϋπνίες.. Ο λόγος; Θα ανακουφιστείτε μόλις τον μάθετε - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Το 50% των ώριμων γυναικών υποφέρει από αϋπνίες.. Ο λόγος; Θα ανακουφιστείτε μόλις τον μάθετε

Οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν αρκετά δραστικές φυσικές αλλαγές όταν περνάνε την ηλικία των 40 και των 50 τους – και τις περισσότερες φορές, αυτές οι σωματικές...

αλλαγές δεν είναι καν ορατές. Oι σημαντικές εσωτερικές αλλαγές που οι γυναίκες βιώνουν αντανακλούν αλλαγές στις ορμόνες τους. Ενώ ορισμένα από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προκαλούνται από αλλαγές στη διατροφή, τον τρόπο ζωής, και το εξωτερικό περιβάλλον – όπως και η αϋπνία μπορεί να προκληθεί από το κάπνισμα – συχνά, τα συμπτώματα αυτά αποκαλύπτουν μια φυσική ορμονική ανισορροπία. Στον παρακάτω οδηγό, αναφερόμαστε σε ορισμένα από τα γενικά συμπτώματα που θα πρέπει να προσέχετε αν υποψιάζεστε ότι βιώνετε ορμονικές αλλαγές. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί κάλλιστα να είναι μια παρενέργεια της εμμηνόπαυσης, περίοδος όπου τα επίπεδα οιστρογόνων και η παραγωγή αυγών μειώνονται. Διαβάστε παρακάτω τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε και αφήστε μας τα σχόλια σας!

Σύμπτωμα #1: Πονοκέφαλοι και ημικρανίες Οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες έχουν συνδεθεί από καιρό με την γυναικεία ορμόνη οιστρογόνο. Αυτή η ισχυρή ορμόνη ελέγχει τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που προκαλεί ή απαλύνει το αίσθημα του πόνου. Ως εκ τούτου, μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους. Σύμφωνα με το WomensHealth.gov, περίπου τα δύο τρίτα των γυναικών που έχουν ημικρανίες πολύ συχνά, λένε ότι τα συμπτώματά τους σταδιακά μειώνονται όταν φτάσουν στην εμμηνόπαυση. Αλλά σε άλλες γυναίκες, τα συμπτώματα επιδεινώνονται.

Σύμπτωμα #2: Κακή ποιότητα ύπνου ή αϋπνίες Κατά τη διάρκεια τόσο της περιεμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης, οι ωοθήκες της γυναίκας σταματούν να παράγουν πολλές ορμόνες όπως η προγεστερόνη, η οποία βοηθά τον ύπνο. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, και σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου της Αμερικής, η διαταραχή της ισορροπίας σε αυτά τα συγκεκριμένα επίπεδα των ορμονών μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στον ύπνο ή την ικανότητα να κοιμηθείτε. Επιπλέον, μειωμένα επίπεδα των οιστρογόνων μπορεί πιθανόν να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, που μπορεί να οδηγήσουν σε διαταραχές στον ύπνο σας.

Σύμπτωμα #3: Υψηλή ευερεθιστότητα Κατά τα διάφορα στάδια της εμμηνόπαυσης, τα κυμαινόμενα επίπεδα ορμονών μπορούν να έχουν άμεση και περίπλοκη επίδραση στο πώς ο εγκέφαλος χειρίζεται τις διαθέσεις και τις συγκινήσεις. Έτσι, η υψηλή ευερεθιστότητα μπορεί να είναι πολύ πιθανό να είναι μια από τις παρενέργειες αυτής της παράξενης δύσκολης περιόδου. Στην τελική, μέχρι και το 50 τοις εκατό του συνόλου των γυναικών βιώνουν αυτό που είναι γνωστό ως «συναισθηματικά» συμπτώματα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν κάθε είδους διαταραχές της διάθεσης, τα οποία βιώνονται ως σκαμπανεβάσματα αρκετά γρήγορα.

Σύμπτωμα #4: Υπερβολική εφίδρωση Οι εξάψεις είναι ένα από τα πιο εμφανή σημάδια της εμμηνόπαυσης. Κάθε γυναίκα βιώνει το συγκεκριμένο σύμπτωμα διαφορετικά ωστόσο. Μερικές γυναίκες βιώνουν αυτό το σύμπτωμα, χωρίς να ιδρώνουν καθόλου, αλλά άλλες ιδρώνουν συνεχώς, ακόμη και το βράδυ. Σύμφωνα με το WebMD, μέχρι και το 75 τοις εκατό των γυναικών που βιώνουν εξάψεις και εφιδρώσεις και τα δύο μέρα και νύχτα, όταν είναι στο στάδιο της εμμηνόπαυσης. Και για 25 με 30 τοις εκατό των γυναικών, αυτό το σύμπτωμα μπορεί να είναι αρκετά σοβαρό ώστε να επηρεάζει την ποιότητα ζωής τους, λέει ο Δρ Valerie Omicioli, καθηγητής γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Maryland. Σύμπτωμα #5: Διαρκής κόπωση Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα κόπωσης. Μία χρήζει παρακολούθηση είναι κόπωση, η οποία προκαλεί μυϊκή αδυναμία, εξάντληση, και σαφώς μειωμένα επίπεδα ενέργειας. Αυτό είναι διαφορετικό από την απλή υπνηλία, η οποία είναι αυτό που νιώθουμε όταν θέλουμε να κοιμηθούμε. Εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα που είναι πιο δραστικά από το συνηθισμένο, φροντίστε να σας ελέγξει γιατρός. Μπορεί να μπερδεύετε την κόπωση με το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης, η οποία δεν βελτιώνεται με την ανάπαυση. Η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σωματική και πνευματική δραστηριότητα.

Σύμπτωμα #6: Εναλλαγές στην διάθεση Δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο τι προκαλεί τις εναλλαγές της διάθεσης, αλλά υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της διακύμανσης των επιπέδων των ορμονών και τις αλλαγές στο συναίσθημα. Οι ορμόνες που προκαλούν ωορρηξία και η έμμηνος ρύση βοηθάνε επίσης την απελευθέρωση της σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας που βοηθά στη ρύθμιση τωνς διαθέσεών σας. Κατά την εμμηνόπαυση, οι ορμόνες αυτές μειώνονται, και με τη σειρά του, το ίδιο κάνει και το επίπεδο της σεροτονίνης, λέει η εμπειρογνώμονας Eileen Durward. Δυστυχώς, η μείωση των επιπέδων των ορμονών αυτών δεν είναι πάντα ομαλή. Όταν τα επίπεδα σεροτονίνης είναι υψηλά, θα είστε σε καλύτερη διάθεση. Ωστόσο, μια μείωση της σεροτονίνης οδηγεί σε χειρότερες διαθέσεις.

Σύμπτωμα #7: Δυσπεψία Προβλήματα με δυσπεψία μπορεί επίσης να προκύψουν ως αποτέλεσμα της ορμονικής ανισορροπίας. Όταν βιώνετε εμμηνόπαυση, τα επίπεδα των οιστρογόνων στο σώμα σας μειώνονται, πράγμα που σημαίνει ότι τα επίπεδα κορτιζόλης είναι εκτός ισορροπίας. Όταν τα επίπεδα οιστρογόνων είναι υψηλά, η κορτιζόλη είναι χαμηλή, και αυτό σημαίνει πώς το σάκχαρο του αίματος και της αρτηριακής πίεσης παραμένουν υπό έλεγχο. Όταν τα επίπεδα οιστρογόνων είναι χαμηλά, η αδρεναλίνη μπορεί να «ενεργοποιηθεί» πιο εύκολα. Και σύμφωνα με το Durward, αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις πεπτικές ικανότητες του σώματός σας. Μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο αέριο, πρήξιμο, και να γίνετε δυσκοίλια. Σύμπτωμα #8: Ξαφνικές λιγούρες Όταν βιώνετε τα στάδια της εμμηνόπαυσης, οι κύριες ορμόνες του σώματός μας – ινσουλίνη, αδρεναλίνη, κορτιζόλη – περνάνε από μια ταραχώδη διαδρομή. Ενώ η αδρεναλίνης και η κορτιζόλη διαχειρίζονται τα επίπεδα του άγχους μας, η ινσουλίνη ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας και θα αυξηθεί όταν καταναλώνουμε πάρα πολλή ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα. Όταν βιώνουμε μια ορμονική ανισορροπία, το σώμα μας συνήθως δεν διαθέτει επαρκείς πόρους για να παράγει μεγάλες ποσότητες βοηθητικές ορμόνες, όπως τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη, σύμφωνα με τον γυναικολόγο Δρ Marcelle Pick. Αυτές οι ορμόνες είναι υπεύθυνες για πιο σημαντικές ιδιότητες, όπως ο μεταβολισμός, η πέψη, και πολύ σημαντικό, η όρεξη. Μια ορμονική ανισορροπία θα προκαλέσει συμπτώματα όπως αύξηση του σωματικού βάρους.

Σύμπτωμα #9: Ξαφνική απώλεια μνήμης Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν σε βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης. Ένας σημαντικός λόγος είναι η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, αλλά και άλλες αιτίες που περιλαμβάνουν κόπωση των επινεφριδίων, άγχος, στέρηση ύπνου, και μη ισορροπημένες ορμόνες. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα Magnolia Miller, χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων έχουν άμεση επίπτωση στους νευροδιαβιβαστές μας, που μπορεί στη συνέχεια να επηρεάσει τη διάθεσή μας, τα επίπεδα του άγχους, τη μνήμης μας και την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε. Ως αποτέλεσμα, προκύπτουν προβλήματα βραχυπρόθεσμης μνήμης.

Σύμπτωμα #10: Αλλαγές στο στήθος Πηγή

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus