Τo περπάτημα μας προφυλάσει από το εγκεφαλικό - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Τo περπάτημα μας προφυλάσει από το εγκεφαλικό

Το περπάτημα μπορεί να αποτελεί σημαντικό όπλο στην προστασία από τα εγκεφαλικά επεισόδια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι δύο ή περισσότερες ώρες περπάτημα την εβδομάδα μπορεί να μειώσουν τουλάχιστον κατά 25% τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, ανάλογα με τη διάρκεια και την ταχύτητα της βάδισης.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 39.000 υγιείς γυναίκες, οι οποίες κατά την έναρξή της είχαν ηλικία από 45 ετών και άνω. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον υποψήφιο διδάκτορα του Χάρβαρντ Τζέικομπ Σάτελμαϊρ, τις παρακολουθούσαν επί 12 χρόνια, χρονικό διάστημα κατά το οποίο καταγράφηκαν 473 ισχαιμικά εγκεφαλικά και 102 αιμορραγικά.

Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά εκδηλώνονται όταν αποφραχθεί κάποιο από τα αγγεία που τροφοδοτεί με αίμα τον εγκέφαλο. Είναι το πιο συχνό είδος εγκεφαλικού επεισοδίου, αποτελώντας το 80% των κρουσμάτων. Το άλλο είδος είναι τα αιμορραγικά, τα οποία οφείλονται σε ρήξη ενός αιμοφόρου αγγείου στον εγκέφαλο.

Γενικά, όσες γυναίκες ήταν δραστήριες είχαν κατά μέσον όρο 17% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό, ανεξαρτήτως της φυσικής δραστηριότητας με την οποία ασχολούνταν συστηματικά.

Ειδικά όσες περπατούσαν, είχαν – ανάλογα με την ταχύτητα της βάδισης – 25% έως 37% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν οποιοδήποτε είδος εγκεφαλικού, με τη μεγαλύτερη προστασία να αποκομίζουν οι γυναίκες που περπατούσαν τουλάχιστον επί 2 ώρες την εβδομάδα με γρήγορο βήμα (ταχύτητα 5 χιλιομέτρων την ώρα ή μεγαλύτερη).

Πηγή

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus