10 τροφές για να νικήσετε την αϋπνία! - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

10 τροφές για να νικήσετε την αϋπνία!

Η διατροφή που ακολουθούμε, επηρεάζει πολύ περισσότερο τον ύπνο μας απ’ όσο νομίζουμε.

Στην πραγματικότητα μπορούμε να τον ρυθμίσουμε με βάση τις επιλογές μας για πρωινό ή για δείπνο και αν δεν ξέρετε ποιες είναι αυτές και πώς μας επηρεάζουν, είναι μια καλή ευκαιρία να μάθετε.

1. Αμύγδαλα

Μόνο μια χούφτα αμύγδαλα αρκεί για να κοιμηθούμε άμεσα. Τα αμύγδαλα περιέχουν τρυπτοφάνη και μαγνήσιο, τα οποία βοηθούν στη χαλάρωση των μυών και της λειτουργίας των νεύρων με φυσικό τρόπο και επίσης σταθεροποιούν το ρυθμό της καρδιάς.

2. Μέλι

Το μέλι περιέχει γλυκόζη η οποία ειδοποιεί το μυαλό να καταστείλει την ορεξίνη, τη χημική ουσία που είναι γνωστό ότι προκαλεί εγρήγορση. Μια κουταλιά πριν τον ύπνο είναι αρκετή.

3. Ψωμί ολικής άλεσης

Οι υδατάνθρακες μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας, αλλά και ο χειρότερος εχθρός σας. Οι απλοί υδατάνθρακες όπως τα γλυκά και τα ανθρακούχα αναψυκτικά αποτελούν μια εξαιρετική ώθηση ενέργειας επειδή χωνεύονται γρήγορα. Υδατάνθρακες όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, τείνουν επίσης να αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, αλλά όταν η επίδρασή τους περάσει, νιώθουμε κάπως εξαντλημένοι. Αυτός είναι ο λόγος που οι υδατάνθρακες κάνουν καλό όταν ασκούμαστε, όχι όμως ως ένα πλήρες γεύμα.

4. Κεράσια

Ο καλύτερος τρόπος για να κοιμηθούμε καλά, είναι να αυξήσουμε την πρόσληψη μελατονίνης. Κεράσια, μαζί με ξηρούς καρπούς και βρώμη, αποτελούν φυσικές πηγές μελατονίνης και όταν καταναλώνονται τακτικά μπορούν να βοηθήσουν να ρυθμίσουμε τον κύκλο του ύπνου μας.

5. Αφεψήματα από βότανα

Τα βότανα που υπόσχονται να σας… κοιμίσουν άμεσα είναι το χαμομήλι, ο λυκίσκος, η πασιφλόρα, η λεβάντα και η βαλεριάνα. Αν αντιμετωπίζετε έντονο πρόβλημα αϋπνίας, προτιμήστε τα ίδια βότανα σε μορφή κάψουλας ή σε σταγόνες.

6. Μαύρη σοκολάτα

Αν και η σοκολάτα γάλακτος είναι διεγερτική, η μαύρη σοκολάτα περιέχει σεροτονίνη, η οποία χαλαρώνει το σώμα και τον εγκέφαλο. Για να μην αναφέρουμε τα υπόλοιπα οφέλη που έχει επίσης στην υγεία.

7. Χούμους

Το χούμους είναι μια ακόμη σημαντική πηγή τρυπτοφάνης. Αν ξυπνάτε συχνά στη μέση της νύχτας πεινασμένοι, λίγο χούμους κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα σταματήσει αυτή σας τη συνήθεια. Το να ξυπνάτε πεινασμένοι σημαίνει ότι δεν παίρνετε αρκετές θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας και γι’ αυτό στόχος είναι τρία μικρά γεύματα καθώς και δύο σνακ αν χρειαστεί.

8. Μπανάνες

Το μαγνήσιο και το κάλιο στις μπανάνες χρησιμεύουν ως χαλαρωτικά των μυών και των νεύρων. Η βιταμίνη Β6 που βρίσκεται στο φρούτο αυτό, μετατρέπει επίσης την τρυπτοφάνη σε σεροτονίνη, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη χαλάρωση.

9 Πλιγούρι

Μπορεί να είναι από τα αγαπημένα σας πρωινά, αλλά ίσως να θέλετε να συνδυάσετε το πλιγούρι βρώμης με λίγο καφέ για να τα βγάλετε πέρα με την κούραση της ημέρας. Οι κόκκοι στο πλιγούρι προκαλούν παραγωγή ινσουλίνης όπως το ψωμί ολικής αλέσεως. Ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας φυσικά και σας κάνουν να αισθάνεστε υπνηλία. Η βρώμη είναι επίσης πλούσια σε μελατονίνη, η οποία χαλαρώνει το σώμα και μας βοηθά να κοιμηθούμε. 10. Ρύζι μπασμάτι

Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, καθώς περιέχει υψηλές ποσότητες από το αμινοξύ τρυπτοφάνη -πρόδρομο της σεροτονίνης- που βοηθάει στη χαλάρωση

Πηγή

Via

     agoraomorfias.blogspot.gr


 agoraomorfias.

Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus