Δες τους γύρω σου και κάνε τη διαφορά – Οι γυναίκες έλκονται από «σπάνια μούσια»! - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Δες τους γύρω σου και κάνε τη διαφορά – Οι γυναίκες έλκονται από «σπάνια μούσια»!

Εδώ και δεκαετίες οι επιστήμονες προβληματίζονται για τον λόγο που οι γυναίκες θεωρούν σέξι τους άνδρες που έχουν μούσια.

Παραδόξως είχαν προβληματιστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό που έκαναν αρκετές έρευνες και στα παλαιότερα χρόνια το συμπέρασμα ήταν ότι οι γυναίκες έλκονται από τα γένια.

Ωστόσο το στερεότυπο φαίνεται να περνάει σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου UNSW της Αυστραλίας που ανακάλυψαν ότι ο άνδρας με τα μούσια έχει αρχίσει και χάνει την αίγλη του ενώ δηλώνουν πως όσο πιο σπάνιο είναι κάτι τόσο πιο σέξι θεωρείται.

Η ερευνητική ομάδα ζήτησε από 1.500 γυναίκες να βαθμολογήσουν τις φωτογραφίες ανδρών με μούσι, χωρίς μούσι και με γένια. Οι φωτογραφίες ήταν 36 σε αριθμό και παρουσίαζαν 12 διαφορετικούς άνδρες στα τρία διαφορετικά στάδια ανάπτυξης της τριχοφυΐας και οι περισσότερες γυναίκες φάνηκαν να προτιμούν τους φρεσκοξυρισμένους άνδρες.

Οι ερευνητές όμως παρατήρησαν και το αντίθετο όταν τους έδειξαν μαζεμένες φωτογραφίες φρεσκοξυρισμένων ανδρών καθώς προτίμησαν εκείνον που είχε μούσι.

Ο επικεφαλής της μελέτης Ρόμπερτ Μπρουκς πιστεύει ότι οι παραπάνω διαπιστώσεις οφείλονται στο φαινόμενο της «σεξουαλικής επιλογής βάσει αρνητικής συχνότητας».

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι επιλέγουμε έναν ερωτικό σύντροφο που ξεχωρίζει από το πλήθος.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biology Letters αναφέρει πως η μόδα που επιβάλλει την γενειάδα στους άνδρες πρόκειται να σταματήσει να είναι ελκυστική για τις γυναίκες καθώς εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Πηγή

Via

Bookmark and Share


Αποσμητικό καλλυντικά γυναικών ομορφιά υγεία θεραπεία κρέμες προσώπου σπυράκια μαλλιά μόδα κουρέματα  επιδερμίδα απώλεια λίπους και κιλών αντιοξειδωτικά συμβουλές φάρμακα ραγάδες ρυτίδες κολλαγόνο ορός ρυτίδες προβλήματα υγείας αδυνάτισμα  αντιγηραντικές κρέμες ματιών 
Share on Google Plus