Summer Luck! Το ήξερες ότι η ηλιοθεραπεία σε αδυνατίζει; - ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Summer Luck! Το ήξερες ότι η ηλιοθεραπεία σε αδυνατίζει;

Ο ήλιος μπορεί να έχει την "σκοτεινή" του πλευρά και να εγκυμονεί κινδύνους για το δέρμα και την υγεία, είναι όμως και πηγή ευεξίας, τρόπος να διώξεις τις κακές σκέψεις και την πεσμένη διάθεση. Όλα αυτά συνοψίζονται σε μια και μόνη λέξη. Βιταμίνη D! Είναι η βιταμίνη του ήλιου η οποία παράγεται στον οργανισμό από την έκθεσή του στις...
ακτίνες του. Σαν γνήσια "κόρη" του, μπαίνει στον οργανισμό και τον "φωτίζει", τον δυναμώνει και τον βοηθά να χάσει κιλά. 

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
Η Κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Ελίνα Ασημακοπούλου εξηγεί πως η θαυματουργή βιταμίνη σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο θα σε φέρει πολύ πιο γρήγορα στα κιλά που θέλεις. Φαντάσου έναν σύμμαχο που θα ξεμπλοκάρει τον οργανισμό σου και θα κάνει τη δίαιτα να πιάσει τόπο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. 
"Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στις Η.Π.Α στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα, η αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης D σε συνδυασμό με ασβέστιο και με διατροφή περιορισμένων θερμίδων επαύξησε την απώλεια βάρους" εξηγεί η κα. Ασημακοπούλου. 

Μάλιστα από ό, τι φαίνεται με τη βοήθεια της βιταμίνης D, όχι μόνο θα χάσεις περισσότερο βάρος αλλά θα στοχεύσεις και στην δύσκολη περιοχή της κοιλιά και το κοιλιακό λίπος. Εκεί ακριβώς που σε ενοχλεί δηλαδή. 

Το κλειδί της διάλυσης του λίπους
Η αυξημένη ποσότητα βιταμίνης D εισβάλει στα λιποκύτταρα και έτσι ρυθμίζει την παραγωγή λίπους στο σώμα σου, την λιπογέννεση αλλά και την λιπόλυση. Όσο αυξάνεται λοιπόν η βιταμίνη D, τόσο πιο έντονη είναι η καύση του λίπους και η παράλληλη αναστολή της λιπογέννεσης. 

"Πολλές μελέτες έχουν δείξει τη σχέση ανάμεσα στην επάρκεια της βιταμίνης D και στην πρόληψη της παχυσαρκίας, καθώς και την έλλειψη βιταμίνης D σε παχύσαρκα άτομα" εξηγεί η διαιτολόγος διατροφολόγος Ελίνα Ασημακοπούλου. 

ΝΑ ΒΓΩ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΩ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ;
Λατρεύεις την ηλιοθεραπεία και παράλληλα θέλεις να χάσεις και κιλά; Όλα οκ τότε! Έλα όμως που φοβάσαι - και με το δίκιο σου - να καθήσεις στον ήλιο με τις ώρες; Η υπεριώδης ακτινοβολία και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του μεσημεριού είναι πολύ επικίνδυνη για την υγεία και συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Έτσι ακόμη και στην Ελλάδα που ο ήλιος μας προσφέρεται απλόχερα παρατηρούνται γενικά χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης στους ανθρώπους. "Ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρούνται χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D με δεδομένους τους φόβους που επικρατούν για καρκίνο του δέρματος από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αλλά και από τη χρήση αντηλιακών τα οποία παρεμποδίζουν την απορρόφηση της βιταμίνης D από το σώμα." επισημαίνει η Ελίνα Ασημακοπούλου.

Φυσικά, αν ακολουθήσεις τις γενικές συμβουλές των ειδικών για την προστασία του δέρματός σου, τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Φρόντισε λοιπόν να απολαμβάνεις τον ήλιο 3 φορές την εβδομάδα για 15 λεπτά, αποφεύγοντας τις επικίνδυνες μεσημεριανές ώρες μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ. Αυτή η "δοσολογία" είναι αρκετή. Και φυσικά μπορείς να τονώσεις τα αποθέματα βιταμίνης D, με την κατάλληλη διατροφή. 

Τροφές που θα συμπληρώσουν την ανάγκη σου για βιταμίνη D
"H πρόσληψη βιταμίνης D μέσω των τροφίμων θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να αποκατασταθούν τα επίπεδά της στον οργανισμό" επισημαίνει η διαιτολόγος διατροφολόφος Εύα Καφετζή. Θα τη βρεις κυρίως σε τροφές ζωικής προέλευσης, όπως το συκώτι, το βοδινό, το μοσχάρι και τα αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γάλα, τυρί και βούτυρο. Τέλος η βιταμίνη D βρίσκεται σε ορισμένα ψάρια όπως η ρέγκα, ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες.

Και μην ξεχνάς φυσικά πως η βιταμίνη D είναι ένα κι ένα για την θωράκιση του οργανισμού σου. Γιατί το καλοκαίρι θα τελειώσει και ο Χειμώνας θα φέρει φτερνίσματα, σινάχι και κρυολογήματα. Εκτός κι αν έχεις εφοδιάσει τον οργανισμό σου με αρκετή από την βιταμίνη του ήλιου. Επιπλέον, η βιταμίνη D εμπλέκεται όχι μόνο στην προστασία από το κίνδυνο της οστεοπόρωσης, αλλά και από διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα όπως αυτό της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, με δεδομένο ότι επιδρά ως εκλεκτικός ρυθμιστής στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος" επισημαίνει η διαιτολόγος διατροφολόγος Ελίνα Ασημακοπούλου.


..
..
.. http://agoraomorfias.blogspot.com/ . .
πηγή: lamogio24.blogspot.gr .
Share on Google Plus